Ρεκόρ κρουσμάτων και 51 θάνατοι στην Κροατία - Κλείνουν καφετέριες και εστιατόρια

ΚΟΣΜΟΣ 26.11.2020 | 20:14 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ρεκόρ κρουσμάτων και 51 θάνατοι στην Κροατία - Κλείνουν καφετέριες και εστιατόρια

THESSNEWS-DESK

Οι Κροατικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν 4.009 νέα κρούσματα και 51 θάνατοι. Τα ενεργά κρούσματα στην Κροατία, μια χώρα 4 εκατομμυρίων κατοίκων, ανέρχονται σε 21.725.

Όπως έγινε γνωστό η χώρα θα κλείσει καφετέριες και εστιατόρια και θα απαγορεύσει τις γαμήλιες δεξιώσεις μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έσπασε νέο ρεκόρ.

Τα νέα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται ο περιορισμός των συναθροίσεων σε εξωτερικούς, δημόσιους χώρους στα 25 άτομα και στα ιδιωτικά πάρτι σε 10 άτομα, θα τεθούν σε εφαρμογή το Σάββατο και θα διαρκέσουν μέχρι την 21η Δεκεμβρίου, είπε ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η πληρότητα δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 40%. Οι φούρνοι θα κλείνουν στις 10 το βράδυ ενώ τα εστιατόρια δεν θα μπορούν να δέχονται πελάτες, αλλά μόνο να κάνουν διανομή φαγητού.

«Ο στόχος μας είναι τετραπλός: να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να επεκτείνουμε τα τεστ, να διατηρήσουμε το σύστημα υγείας και να προετοιμαστούμε για τον εμβολιασμό», είπε ο Πλένκοβιτς. Η κυβέρνησή του πάντως δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει λοκντάουν.

Φωτογραφία από PIRO4D από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω