Κ. Νοτοπούλου: Καμία γυναίκα μόνη απέναντι στον φόβο και την ανασφάλεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.11.2020 | 20:29 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Νοτοπούλου: Καμία γυναίκα μόνη απέναντι στον φόβο και την ανασφάλεια

THESSNEWS-DESK

Aνακοίνωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

αμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι μόνη απέναντι στον φόβο και την ανασφάλεια.

Η 25η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι μια υπενθύμιση του αγώνα που δίνουμε οι γυναίκες  απέναντι στην ψυχολογική ,λεκτική, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση.

Φέτος, το μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, είναι δυστυχώς πιο επίκαιρο. Τα περιστατικά γυναικών, που πέφτουν θύματα βίας μέσα στο ίδιο το σπίτι τους ενώ μέσω του Lockdown εξαιτίας της πανδημίας, έχουν αυξηθεί σημαντικά και δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την εξάλειψη του φαινομένου.

Η Πολιτεία γίνεται μάρτυρας επεισοδίων έμφυλης βίας, γυναικτονίες κι όμως δεν έχει λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία των γυναικών ειδικά μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες όλοι ζούμε.

Η άσκηση βίας κατά των γυναικών αποτελεί μια από τις πιο άγριες μορφές παραβίασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε ολόκληρο τον κόσμο, σε όλες τις κοινωνίες. παρά την υιοθέτηση της Διακήρυξης για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από τον ΟΗΕ, πολλά χρόνια πριν.

Η γυναίκα κακοποιείται, βιάζεται και δολοφονείται στο σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο, στην εργασία της, εσχάτως και στο Διαδίκτυο .

Η διαδρομή που καλείται να ακολουθήσει εξατομικευμένα ,αλλά δυστυχώς πολύ συχνά ,είναι δύσβατη.

Οι γυναίκες καθημερινά καλούμαστε να αποδείξουμε την αξία μας ,αγωνιζόμαστε ακόμη για ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση, για εξάλειψη των διακρίσεων ακόμη και στην ίδια την οικογένεια.

Η Πολιτεία και σύσσωμη η κοινωνία πρέπει πέρα από την απέχθεια προς το φαινόμενο να επιδείξει ευαισθησία και να διεκδικήσει την εξάλειψη κάθε είδους θεσμικών διακρίσεων κατά των γυναικών.

Ο αγώνας για την κατάργηση αυτών των διακρίσεων και της βίας είναι καθημερινός και η σημερινή ημέρα αποτελεί αφύπνιση για το χρέος μας να σταθούμε δίπλα και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις  κάθε μια γυναίκα που υφίσταται βία και σιωπά, να λύσει την σιωπή της.

Να ενισχύσουμε το κουράγιο της και μαζί να ξεπεράσουμε τον φόβο.

Σήμερα, ας  ντυθούμε στα πορτοκαλί άντρες και γυναίκες.

Γιατί ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζει και να δημιουργεί χωρίς να φοβάται τον άνθρωπο. 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω