Σ.Φάμελλος: Εκτίναξη της τιμής ρεύματος στην Ελλάδα επί ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.11.2020 | 13:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σ.Φάμελλος: Εκτίναξη της τιμής ρεύματος στην Ελλάδα επί ΝΔ

THESSNEWS-DESK

«Επτά θέσεις επάνω στην κλίμακα των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας των χωρών της Ε.Ε. «χάρισε» στην Ελλάδα ο κύριος Χατζηδάκης, σύμφωνα με τα στοιχεία  της Eurostat για το πρώτο εξάμηνο του 2020», τονίζει σε δήλωσή του o τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Έτσι, η Ελλάδα από την 19η θέση σκαρφάλωσε στη 12η θέση, στη δωδεκάδα πλέον των ακριβότερων χωρών της Ε.Ε. για την κατηγορία των ετήσιων οικιακών καταναλώσεων ρεύματος από 2.500 έως 5.000 kWh.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα είναι πλέον ακριβότερη από τη Γαλλία (0,1247 ευρώ ανά κιλοβατώρα), τη Φιλανδία και την Ισπανία (0,1178 ευρώ), την Πορτογαλία (0,1139 ευρώ), αλλά και τη Σουηδία (0,1130 ευρώ)», προσθέτει.

«Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον κύριο Χατζηδάκη αφού κατάφερε παράλληλα να χαρίσει πελάτες της ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της, υπερκέρδη στους προμηθευτές, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, και υψηλές τιμές για τους καταναλωτές!

Το ευρωπαϊκό κατόρθωμα του κυρίου Χατζηδάκη είναι τελικά η ακρίβεια και η στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος όλων των καταναλωτών, ενώ λίγοι προμηθευτές κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα εις βάρος της κοινωνίας ενώ κορυφώνεται η πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, 2015 με 2019, δεν αυξήθηκαν καθόλου οι τιμές ρεύματος στην Ελλάδα», σημειώνει.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω