ΚΙΝΑΛ: Άστοχες και επικίνδυνες οι δηλώσεις Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24.11.2020 | 13:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΚΙΝΑΛ: Άστοχες και επικίνδυνες οι δηλώσεις Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ

THESSNEWS-DESK

«Άστοχες και επικίνδυνες», χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως «αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών».

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ότι “οι περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν περισσότερους θανάτους” δεν είναι απλά άστοχες αλλά επικίνδυνες», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

«Αν δεν είναι αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες τους, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στις ΜΕΘ είπε: «Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψη, και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι, ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ. Γιατί το λέω αυτό: Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%. Αρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία, σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο, τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω