Λάρισα: Πέθανε ασθενής που δεν ήθελε να διασωληνωθεί - Η συγκίνηση του διευθυντή της ΜΕΘ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 21.11.2020 | 15:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Λάρισα: Πέθανε ασθενής που δεν ήθελε να διασωληνωθεί - Η συγκίνηση του διευθυντή της ΜΕΘ

THESSNEWS-DESK

Πιέζει τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας ο κορωνοϊός, ωστόσο αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας φαίνεται να έχει μειωθεί από 2 σε 1,04.

Αυτό ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, έπειτα από ενημέρωση που είχαν επικεφαλής κλινικών και νοσοκομείων της περιοχής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ανθρώπινες στιγμές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με τους ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονται απομονωμένοι και δίχως να μπορούν να δεχθούν επισκέψεις, λέγοντας ότι σε όσους είναι σε καλή κατάσταση έχει επιτραπεί να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο, ώστε να επικοινωνούν με οικεία τους πρόσωπα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κομνός, ένας ηλικιωμένος ασθενής ο οποίος είχε αρνηθεί πεισματικά – για προσωπικούς του λόγους - να διασωληνωθεί, δυστυχώς τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του κορονοϊού. Μάλιστα, εμφανώς συγκινημένος, σημείωσε ότι ο ασθενής είχε λίγες ώρες πριν εκπνεύσει, την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω βιντεοκλήσης με τα αγαπημένα του πρόσωπα για τελευταία φορά.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω