Θεσσαλονίκη: Ανεκπαίδευτο το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών για περιστατικά covid - Ανησυχία από συγγενείς των νοσηλευόμενων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 20.11.2020 | 11:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Ανεκπαίδευτο το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών για περιστατικά covid - Ανησυχία από συγγενείς των νοσηλευόμενων

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη για να νοσηλευτούν covid περιστατικά προχώρησε η κυβέρνηση ωστόσο όπως φαίνεται δεν υπάρχει ακριβής σχεδιασμός για το τι θα γίνει με το προσωπικό των κλινικών να είναι ανεκπαίδευτο για περιστατικά κορωνοϊού.

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η μεταφορά των ασθενών στην κλινική καθώς όπως λέει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών και ιδιοκτήτης της Γενικής Κλινικής Λυσίμαχος που επιτάσσεται, Γρηγόρης Σαραφιανός, αναμένεται πρώτα να σταλεί το φύλλο επίταξης κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει.

Το προσωπικό ωστόσο δεν είναι εκπαιδευμένο για να βοηθήσει ανθρώπους με covid. «Εγώ θέτω ως απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού. Δεν είναι εκπαιδευμένο γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ», τόνισε ο κ. Σαραφιανός.

«Σε συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο και μέχρι προχθές δεν τέθηκε ποτέ θέμα νοσηλείας ασθενών με covid», πρόσθεσε.

Όπως είπε το ζήτημα αυτό το έχει θέσει στο υπουργείο με το υπουργείο να απαντά ότι θα εκπαιδευτούν, το πότε όμως όπως είπε ούτε ο ίδιος το γνωρίζει.

Παράλληλα ο κ. Σαραφιανός τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα από συγγενείς ατόμων που νοσηλεύονται στην κλινική και εκφράζουν το άγχος και την αγονία τους για το τι θα γίνει. «Και εγώ δεν έχω κάποια πληροφόρηση για αυτό. Η πληροφόρηση είναι από τα κανάλια», είπε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω