Πρόεδρος Ιδιωτικών Κλινικών στο ΡΘ: «Στο πόδι» το σχέδιο για επίταξη στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 20.11.2020 | 10:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρόεδρος Ιδιωτικών Κλινικών στο ΡΘ: «Στο πόδι» το σχέδιο για επίταξη στη Θεσσαλονίκη

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην επίταξη της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΓΡΗΓ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ και ΕUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να νοσηλευτούν περιστατικά covid και να υπάρξει μια αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων της πόλης.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Δαμαντόπουλο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών και ιδιοκτήτης της Γενικής Κλινικής Λυσίμαχος που επιτάσσεται, Γρηγόρης Σαραφιανός τόνισε ότι «δεν το περίμενα ήταν εντελώς ξαφνικό. Όλα είναι στο πόδι φτιαγμένα. Τα προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τον Γ.Γ του υπουργείου και δεν υπήρχε η πρόβλεψη αυτή».

Η συγκεκριμένη κλινική που επιτάσσεται ολόκληρη σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, διαθέτει 100 κρεβάτια, 13 ειδικότητες και 45 δωμάτια και 4 εντατικές. Στην κλινική νοσηλεύονται ήδη παθολογικά περιστατικά που μεταφέρθηκαν από τα δημόσια νοσοκομεία καθώς έγιναν covid.

«Το περίμενα ότι θα επιλεγώ. Όποιος ασχολείται με τα κοινά υφίσταται και τις συνέπειες» υπογράμμισε παράλληλα ο κ. Σαραφιανός.

Όπως είπε η Γενική Κλινική επιτάσσεται και εκείνη ολόκληρη. «Θα την αδειάσουν και θα πάνε σε άλλες κλινικές οι ασθενείς. Χθες βράδυ μιλήσαμε με την κ. Κεχαγιά που είναι διευθύντρια και ούτε εκείνη είχε ένα σχέδιο. Η κλινική φιλοξενεί περίπου στα 150 άτομα έχει 15 - 20 κρεβάτια εντατικής», είπε ο κ. Σαραφιανός.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω