Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης στο ΡΘ: Απάνθρωπo να υπερασπίζονται μέχρι τελευταίο στιγμή την κερδοφορία τους ενώ χάνονται ζωές

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 20.11.2020 | 09:44 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης στο ΡΘ: Απάνθρωπo να υπερασπίζονται μέχρι τελευταίο στιγμή την κερδοφορία τους ενώ χάνονται ζωές

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Μέχρι χθες υπήρχε εικόνα του πανικού της υπερφόρτωσης και των αδιεξόδων» τόνισε, μιλώντας για τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε 30% κενές οργανικές θέσεις στο ιατρικό προσωπικό. Τώρα γίνονται μετακινήσεις άλλων ιδιωτών για να ενισχύσουν τα επάγοντα περιστατικά» πρόσθεσε η κ. Κατσίμπα ενώ πρόσθεσε ότι «δυστυχώς και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και οι πρόεδροι και τα διοικητικά τους συμβούλια  και η κυβέρνηση  είναι προσηλωμένη στην προστασία του ιδιωτικού τομέα»

«Ενώ από τον Μάρτιο λέμε να μπουν στον σχεδιασμό η αναγκαστική επίταξη του ιδιωτικού τομέα έτσι ώστε όλες οι δομές όλος ο εξοπλισμός και όλο το προσωπικό να ενταχθούν κάτω από έναν κρατικό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσουμε αυτό που θα ερχόταν και υπάρχει μια αγνόηση αυτής της έκκλησης ενώ αποτελεί μια αναγκαιότητα όπως αποδείχτηκε», υπογράμμισε.

«Αυτό έπρεπε να έχει μπει στο σχεδιασμό ήδη από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία. Ο λόγος είναι ότι οι ιατρικοί σύλλογοι, οι πρόεδροι τους και τα διοικητικά τους συμβούλια, εμφανίζουν αυτή την απάνθρωπη θέση να υπερασπίζονται μέχρι τελευταίο στιγμή την κερδοφορία τους ενώ χάνονται ζωές» τόνισε.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου λέγοντας πως «βγάζει σε πλειστηριασμό τους συναδέλφους και λέει ότι ναι να έρθουν γιατροί από τον ιδιωτικό να σας ενισχύσουν αλλά ήταν 2000 το αίτημα για μισθό τώρα ανέβηκε σε 3000. Αυτό δεν είναι χοντρό; Πως δικαιολογεί ο κ. Εξαδάκτυλος τον αυξημένο μισθό; Προσβάλει και τους γιατρούς στο όνομα των οποίων διαπραγματεύεται και τους γιατρούς του ΕΣΥ».

Αναφορικά με το δημόσιο σημείωσε πως «μας έχουν κόψει το επίδομα επί κινδύνου έχουν μειωθεί οι αποδοχές μας κατά 60% και ενώ ζητάνε τόσα για τον ιδιωτικό τομέα, κανένας δεν ζητά για το ΕΣΥ και είναι υποκριτικό να λένε ότι ζητάνε».

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω