Γ. Βαρουφάκης στο ΡΘ: Τσουνάμι λουκέτων μετά την υγειονομική κρίση (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 18.11.2020 | 11:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ. Βαρουφάκης στο ΡΘ: Τσουνάμι λουκέτων μετά την υγειονομική κρίση (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για την οικονομία και το αντίκτυπο που έχει ο κροωνοϊός αλλά και τις χθεσινές διαμαρτυρίες για το Πολυτεχνείο μίλησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.

 

«Κάθε φορά που έχουμε μια μεγάλη κρίση η Ευρώπη βγαίνει πιο εξευτελισμένη και πιο σαθρή», τόνισε αρχικά ο κ. Βαρουφάκης κάνοντας λόγο για μια «ήττα» της ευρωπαϊκής οικονομίας σε σχέση με την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Μιλώντας για την αγορά της Ελλάδας είπε πως βλέπει ένα «τσουνάμι λουκέτων» υπογραμμίζοντας πως «από την πρώτη στιγμή λέγαμε κουρέματα. Θέλω να είναι ρεαλιστές και να συνειδητοποιήσουν ότι από το μαγαζάκι που δεν έχει τζίρο αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρει. Αν χρωστάει και εσύ του βάζει και πανωτόκια θα κλείσει. Τα κουρέματα που πρότεινα από τον Μάρτιο στον Σταϊκούρα είναι μια μορφή επένδυσης στα μελλοντικά δημόσια έσοδα».

Ερωτηθείς και για το Πολυτεχνείο και τις χθεσινές διαμαρτυρίες ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «ανακοίνωσα ότι θα κάνουμε μια συμβολική πορεία, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 και μετά από λίγο με πήρε τηλέφωνο ο κ. Χρυσοχοΐδης να μου ανακοινώσει ότι η πορεία δεν θα γίνει και όταν του είπα ότι δεν θα έχουμε κανέναν μέλος και εμείς συμβολικά θα περπατήσουμε στο πεζοδρόμιο για να μην παρακωλύουμε την κυκλοφορία, γυρνάει και ουσιαστικά με απειλεί με σύλληψη. Εμένα προσωπικά και όποιον βουλευτή περπατήσει στο πεζοδρόμιο».

«Και χθες η κυβέρνηση έβαλε στον “γύψο” άρθρο του συντάγματος σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές δεν παρακωλύονται και δεν περιορίζονται. Και είχαν 2000 αστυνομικούς, νέα παιδιά που τα βάλανε το ένα πάνω στο άλλο διακινδυνεύοντας την υγεία τους για να μην περάσει ο Βαρουφάκης. Για να περάσει το αποφασίζομεν και διατάσσομεν του κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρουφάκης επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη και σημείωσε ότι «είμαι εδώ για να κάνω μια αυτοψία σε κάποια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να ακούσω τους γιατρούς, γιατί υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που λένε οι διοικήσεις που είναι διορισμένες από την κυβέρνηση και αυτό που ζουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές».

 

Ακούστε το ηχητικό

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω