Θεσσαλονίκη: Έσπασε τζαμαρία ανθοπωλείου και άρπαξε χρήματα

THESSCITY 30.10.2020 | 12:36 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Έσπασε τζαμαρία ανθοπωλείου και άρπαξε χρήματα

THESSNEWS-DESK

Καθημερινά διενεργούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αλλά και αστυνομικές έρευνες από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί  των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις έξι ατόμων για περιπτώσεις κλοπών, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για διάφορα αδικήματα.

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται 27χρονος Μαξικανός, ο οποίος πρωινές ώρες χθες (29-10-2020) αφού έθραυσε υαλοπίνακα καταστήματος (ανθοπωλείου) στο κέντρο της πόλης αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης κατά την διάρρηξη τραματίστηκε από θραύσματα γυαλιού και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης.

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών και ληστείας που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε βάρος:

• 24χρονου αλλοδαπού, διότι τον Μάρτιο του 2019 με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από πεζό το κινητό του τηλέφωνο.

• 42χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Αύγουστο του 2019 αφαίρεσε από διαμέρισμα ηλεκτρονικές συσκευές.

• Δύο αλλοδαπών, οι οποίοι τον προηγούμενο Φεβρουάριο αφαίρεσαν την τσάντα 27χρονης ημεδαπής από πολυκατάστημα.

• 25χρονου αλλοδαπού, καθώς τον Δεκέμβριο του 2019 αφαίρεσε από την τσέπη 22χρονης ημεδαπής κατά την ώρα που επιβιβαζόταν σε αστικό λεωφορείο το κινητό της τηλέφωνο.

•  30χρονου αλλοδαπού, διότι τέλη Δεκεμβρίου του 2019 αφαίρεσε από πεζή το κινητό της τηλέφωνο και

• 23χρονης αλλοδαπής, η οποία τον Φεβρουάριο του 2020 έξω από τραπεζικό υποκατάστημα αφαίρεσε από 58χρονη ημεδαπή μία τραπεζική κάρτα, με την οποία στη συνέχεια πραγματοποίησε ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους (800) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω