«Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» - Η χήρα του Γραικού μιλά για την απόφαση της δίκης (audio)

THESS_APP 23.10.2020 | 18:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» - Η χήρα του Γραικού μιλά για την απόφαση της δίκης (audio)

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Αυλαία στην υπόθεση Γραικού έπειτα από δυόμιση χρόνια ερευνών και αναζήτησης, μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.


 
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο 48χρονος κατηγορούμενος έμπορος κρεάτων κρίθηκε ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία(6-1) η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
 
Η χήρα του Δημήτρη Γραικού, Δέσποινα Τσακαλίδου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι δικαίωση τόσο για την ψυχή του αδικοχαμένου επιχειρηματία όσο και για την οικογένειά του.
 
«Για μας, για μένα και τα παιδιά μου δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Είναι δικαίωση σίγουρα για την μνήμη του συζύγου μου. (Η απόφαση του δικαστηρίου) δεν θα αλλάξει ούτε όλα αυτά που έχουμε περάσει εδώ και τέσσερα χρόνια  ούτε θα καλυτερεύσει την ζωή μας. Ένιωσα χαρά όταν πριν ένα χρόνο μάθαμε τι έγινε και ποιος το έκανε και νομίζω ότι η δικαίωση για μένα ήρθε τώρα όσον αφορά το όνομά μου και την αποκατάστασή του. Από εκεί και πέρα όλο αυτό έγινε για να ηρεμήσει η ψυχή του Δημήτρη».
 
Να θυμίσουμε ότι η σύζυγος του άτυχου επιχειρηματία δέχτηκε «λάσπη» από μερίδα ατόμων οι  οποίοι την θεωρούσαν υπεύθυνη για την εξαφάνιση του συζύγου της.
 
«Η υπόθεση του Γραικού θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια» πρόσθεσε στο ΡΘ ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος με την επιμονή του συνέβαλε στο να ανοίξει ξανά η υπόθεση η οποία είχε μπει στο αρχείο προγενέστερα.
 
«Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο και θεωρώ  ότι είναι μεγάλη ανάγκη η υπόθεση αυτή να διδάσκεται στα πανεπιστήμια και να διδάσκετε κυρίως στην σχολή δικαστών, διότι όταν καταθέσαμε μήνυση για δολοφονία, η υπόθεση τότε ετέθει, από πλευράς εισαγγελικής αρχής, στο αρχείο. Βλέπεται την μεγάλη αντίφαση από την μια να υπάρχει μια εισαγγελική διάταξη η οποία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση και εχθές να έχουμε μια ομόφωνη απόφαση για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αντιλαμβάνεστε πόσο εύκολα μπορεί να γλιτώσει ένας εγκληματίας και να χαθεί μια υπόθεση».
 
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:Τα ίχνη του Δημήτρη Γραικού εξαφανίσθηκαν τον Νοέμβριο 2016 και μετά από  έρευνες δυόμιση χρόνων βρέθηκε θαμμένος σε λάκκο σε κτηνοτροφική μονάδα εμπόρου κρεάτων στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.
 
Ο 59χρονος Δημήτρης Γραικός, πατέρας 2 παιδιών και κάτοικος Χαλάστρας, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 έκανε συμφωνία για αγοραπωλησία σφαγείων με τον καθ ομολογία δράστη,  46χρονο τότε, έμπορο κρεάτων.  Μετά την σφαγή των ζώων στην κτηνοτροφική μονάδα του θύματος, έγινε η αγοραπωλησία των κρεάτων και έκτοτε τα ίχνη του Δημήτρη Γραικού χάνονται.
 
Έπειτα από αναζήτηση 2,5 χρόνων  και με την εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την επιμονή της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και τη συνδρομή ομάδας επιστημόνων και ερευνητών του ΑΠΘ, για την εξερεύνηση του υπεδάφους με εξιδανικευμένη μέθοδο, εντόπισαν εκτός ορίων της ιδιοκτησίας του 46χρονου το φορτηγό του θύματος.

Ο 46χρονος μετά την ανακάλυψη του αυτοκινήτου, οδηγήθηκε στην αστυνομική Διεύθυνση και εκεί είπε στους αστυνομικούς «εγώ το έκανα» και υπέδειξε το σημείο όπου είχε θάψει τον 59χρονο επιχειρηματία.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω