Συζητούν για τις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22.10.2020 | 22:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συζητούν για τις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης

THESSNEWS-DESK

Μπορεί η κατασκευή της κύριας γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης να καθυστερεί για μια ακόμη τριετία όμως οι συζητήσεις για τις επεκτάσεις έχουν αρχίσει για τα καλά.

 

Μια τέτοια συζήτηση έγινε και στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κ.Γιουτίκα με τον  πρόεδρο Ι. Καλογερούδη, το διευθύνοντα σύμβουλο,  Γ. Τόσκα. και το μέλος  του δ.σ. Λ. Παπαγεωργίου.

Ο κ.  Γιουτίκας ενημερώθηκε σχετικά με τις επεκτάσεις του μετρό προς τα ανατολικά και τα δυτικά και όπως του μεταφέρθηκε σε ό, τι αφορά στην ανατολική πλευρά της πόλης,  στο πλαίσιο της μελέτης ανάπτυξης που βρίσκεται  σε εξέλιξη, εξετάζεται η λειτουργία σταθμών του μετρό όχι μόνο στην  περιοχή  του αεροδρομίου, αλλά και στην Πυλαία, τη  Θέρμη  και την Περαία.

Ως  προς το δυτικό τμήμα της πόλης, υπό μελέτη βρίσκονται οι περιοχές του τερματικού  σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία»,  της Σίνδου, των Διαβατών, του Καλοχωρίου,  του Ωραιοκάστρου αλλά και του Λαγκαδά.

Το σημαντικό είναι ότι οι επικεφαλής  του ΟΣΕΘ τόνισαν ότι θα προχωρήσουν με ταχύτητα, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η μελέτη και ο Αντιπεριφερειάρχης, δράττοντας  την ευκαιρία τους κάλεσε  να επισκεφθούν τη Σίνδο, όπου όπως τους είπε, υπάρχουν πολλές αδόμητες εκτάσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν σταθμό του μετρό. Και τώρα απομένει ο καθορισμός του ραντεβού, αφού οι συνομιλητές  του επέδειξαν εντυπωσιακή προθυμία.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω