Ασθενείς με κορωνοϊό εμφανίζουν συμπτώματα για μήνες

ΥΓΕΙΑ 19.10.2020 | 16:44 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ασθενείς με κορωνοϊό εμφανίζουν συμπτώματα για μήνες

THESSNEWS-DESK

Τα αρχικά αποτελέσματα μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάζουν νέα δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει ο κορωνοϊός στον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τη εν λόγω μελέτη, ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών με COVID-19, που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο, αντιμετωπίζουν συμπτώματα κορωνοϊού ακόμη και δύο με τρεις μήνες αφότου προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εντόπισαν πολλαπλές ανωμαλίες οργάνων σε μαγνητικές τομογραφίες, εκφράζοντας την άποψη ότι οι επίμονες φλεγμονές μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας για «αλλαγές» στους επιζώντες της νόσου. Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός ασθενών, που παίρνουν εξιτήριο από νοσοκομεία, εξακολουθούν να εμφανίζουν συμπτώματα δύσπνοιας, κόπωσης, άγχους και κατάθλιψης δύο με τρεις μήνες μετά τη μόλυνσή τους από τον ιό.

Οι επιστήμονες εντόπισαν επίσης ανωμαλίες σε πολλά όργανα και πιστεύουν πως μια επίμονη φλεγμονή μπορεί να είναι ένας παράγοντας για όσους επιζούν από την COVID-19, αναφέρει σε δήλωσή του το πανεπιστήμιο. Η μελέτη δεν έχει ακόμη εξετασθεί από άλλους επιστήμονες, ωστόσο δημοσιοποιήθηκε ήδη στον ιστότοπο MedRxiv

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω