Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Ελένης Γιαμαρέλλου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.10.2020 | 11:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Ελένης Γιαμαρέλλου

THESSNEWS-DESK

Στο στόχαστρο της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου το γραφείο της καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Γιαμαρέλλου.

Εξηγώντας την κίνηση η αναρχική συλλογικότητα επικαλείται τις αντιεπιστημονικές θέσεις που έχει εκφράσει η κ. Γιαμαρέλλου το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον κορωνοϊό.

Η κυρία Γιαμαρέλλου, απασχόλησε την επικαιρότητα, αρχικά υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία και στη συνέχεια όταν κάλεσε τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει αρκετό κόσμο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας "η κυρία «ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας» Ελένη Γιαμαρέλλου έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στον ελληνικό λαό από τις δηλώσεις της που αφορούσαν στη Θεία Ευχαριστία, μέχρι τις δηλώσεις της για τα ΜΜΜ".

Ως μια άθλια πράξη εκφοβισμού και για φασίζουσα συμπεριφορά κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας σχολιά.

Η Ελληνική λύση εξέδωσε και εκείνη ανακοίνωση με την οποία "καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή στο γραφείο της κ. Ελένης Γιαμαρέλλου, Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του Ε.Κ.Π.Α. και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας. Η εισβολή στο γραφείο της κ. Γιαμαρέλλου δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια απεχθή, φασίζουσα συμπεριφορά".

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας:

"Η εισβολή στο γραφείο της κας Ελένης Γιαμαρέλλου, Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά.

Η κα Γιαμαρέλλου είναι μια κορυφαία επιστήμονας, η οποία μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, εργάζεται καθημερινά και από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την στήριξή μου στους επιστήμονες της χώρας, στους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας.

Οι θρασύδειλοι δεν μας τρομοκρατούν".
 

φωτογραφία αρχείου 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω