Πάστα Ταψιού Snickers

ΓΕΥΣΗ 17.10.2020 | 23:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πάστα Ταψιού Snickers

THESSNEWS-DESK

Πάστα ταψιού Snickers!! Που θα ξετρελάνει ακόμα και τον πιο δύσκολο.

Μια πάστα Ιδανική για Γενέθλια , Γιορτές και γενικά όποτε θέλετε να εντυπωσιάσετε!! Μια συνταγή από την ομάδα Live Kitchen.

 

Υλικά

 

250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

90 γρ κακάο

2 βανιλίνες

1/2 κτγ αλάτι

1 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

200 γρ γάλα

180 γρ ηλιέλαιο

3 μέτρια αυγά

150 γρ νερό

250 γρ ζάχαρη

---------------------------------------

400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο

100 γρ ζεστό γάλα

-------------------------------------

500 μλ κρέμα γάλακτος φυτική

120 γρ ζάχαρη άχνη

100 γρ φυστικοβούτυρο

-------------------------------------

2-3 snickers για το στολισμό

-------------------------------------

25χ30 εκ. ταψί

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ , το κακάο ,το αλάτι , το μπέικεν, την σόδα, και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και τα υγρά συστατικά το γάλα , το ηλιέλαιο , τα αυγά ,την ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν όλα μαζί .

Έπειτα σε ένα ταψάκι αφού το έχουμε λαδώσει και αλευρώσει στρώνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 c στις αντιστάσεις. Μόλις ψηθεί όπως είναι ζεστό ετοιμάζουμε το γλάσο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο μαζί με το ζεστό γάλα και αφού ανοίξουμε τρύπες σε όλο το κέικ και περιλούζουμε με το γλάσο.

Το αφήνουμε μνα κρυώσει τελείως μέσα στο ψυγείο. Αφού κρυώσει σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και το φυστικοβούτυρο μέχρι να σχηματιστού κορυφές.

Με μια σπάτουλα πατάμε την σαντιγί να μπει μέσα στις τρύπες από το κέικ και την υπόλοιπη σαντιγί την στρώνουμε πάνω στο γλυκό.

Στολίζουμε με κομμάτια snickers όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά από 1 ώρα είναι έτοιμο το γλυκό φανταστικό και τόσο νόστιμο που θα ξετρελάνουν και τον πιο δύσπιστο.

Μια υπέροχη πρόταση για γιορτές , πάρτι  και όπου αλλού θέλετε!!!

Καλή σας επιτυχία

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω