Ν. Παππάς στο ΡΘ: Πρέπει να ενεργοποιήσουμε την διπλωματία μας ώστε να έχουμε συλλογικές λύσεις σε άλλη κατεύθυνση (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 16.10.2020 | 10:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ν. Παππάς στο ΡΘ: Πρέπει να ενεργοποιήσουμε την διπλωματία μας ώστε να έχουμε συλλογικές λύσεις σε άλλη κατεύθυνση (audio)

THESSNEWS-DESK

«Ο Ερντογάν αισθάνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν θα του βάλει κανείς διπλωματικά αναχώματα. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι άμεσα πρέπει η χώρα να προχωρήσει στην επέκταση των 12 μιλίων νότια και ανατολικά της Κρήτης και να προετοιμαστεί για να είναι έτοιμη για να κάνει το ίδιο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο» είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι είχε γίνει προετοιμασία επί του θέματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «είχε ασκηθεί μια πολιτική, που έδινε ένα σαφές μήνυμα χωρίς να σηκωθούν οι τόνοι, χωρίς να φτάσουμε στα όρια θερμών επεισοδίων. Εδώ πέρα η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια πολιτική η οποία λέει η αμφισβήτηση όλων των συνθηκών είναι η βάση πάνω στην οποία θέλει να προκαλέσει και να διαμορφώνει νέα ισορροπία».

«Πρέπει να ενεργοποιήσουμε την διπλωματία μας ώστε να έχουμε συλλογικές λύσεις σε άλλη κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς σημείωσε παράλληλα πως ο Ερντογάν «έχει τον “αέρα” να θεωρεί ακόμα και την προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου κορυφής επιθετική για τον ίδιο και να αντιδρά με NAVTEX αλλά εδώ πρέπει να μπει ένα πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρησιακό φρένο».

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για να μπορέσουμε ανά πάσα στιγμή να ασκήσουμε πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε.

 

Ακούστε το ηχητικό

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω