Επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα; Αμήν και πότε!

AUTO-MOTO 12.10.2020 | 22:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα; Αμήν και πότε!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Ήταν Άνοιξη του 2013, όταν  η χώρα μας εν μέσω μνημονίων αποχαιρετούσε την συμμετοχή της σε μία παγκόσμια διοργάνωση του motorsport, όπως αυτή του Ράλι Ακρόπολις!

Ήταν ο εθνικός μας αγώνας, με τον οποίο οι απανταχού λάτρεις των χωμάτινων Ραλί, ανέμεναν όλο τον χρόνο, προγραμματίζοντας άδειες, και διακοπές, προκειμένου να σκαρφαλώσουν σε βουνά και λαγκάδια, για να δούνε τις αγωνιστικές προσπάθειες των οδηγών του wrc.

Μετά από επτά χρόνια απουσίας η Ελλάδα χτύπησε την «πόρτα» του Παγκόσμιου Συμβουλίου  Μηχανοκίνητου Αθλητισμού  της FIA μέσω του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να ενταχθεί το ράλι Ακρόπολις στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2021.

Η προσπάθεια μπορεί να φαινόταν δύσκολη, όχι όμως και ακατόρθωτη! Το συμβούλιο της FIA αφού εξέτασε με όλη την απαραίτητη σοβαρότητα, το σχετικό αίτημα που εκφράστηκε από την επίσημη πολιτεία, πήρε την απόφαση να εντάξει το Ακρόπολις, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ως αμοιβό.  

Πώς εξηγείται ο τίτλος αυτός; Λόγω του Covid 19 κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι το  πρόγραμμα για το 2021 που ανακοινώθηκε θα τηρηθεί ως έχει!  Στην περίπτωση που μια χώρα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα τότε ο προγραμματισμένος αγώνας  θα αναβληθεί και θα γίνει σε κάποια άλλη χώρα, στην οποία η κατάσταση με τον κορωνοϊό , είναι  πολύ καλύτερη. Αυτό σημαίνει μεταφορικά η λέξη «Αμοιβός».

Θα μου πείτε τώρα τι είδους απάντηση είναι αυτή! Όμως  από εκεί που «ήμασταν» ανύπαρκτοι, δηλώσαμε παρόντες, στο πρόγραμμα, φιγουράροντας στην παγκόσμια λίστα προγράμματος του wrc.

Όσοι από τους αναγνώστες είστε φίλοι του Μηχανοκίνητου αθλητισμού, σίγουρα θα γνωρίζεται, ότι το ράλι Βελγίου που ήταν προγραμματισμένο δεν έγινε λόγο κρουσμάτων κορωνοϊού. Σημαντικό ρόλο στην «επιστροφή» του ράλι Ακρόπολις έπαιξε τόσο ο οραματισμός όσο και οι επίμονες προσπάθειες του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που ξεκίνησε έναν αγώνα διεκδίκησης μεγάλων events όχι μόνο στο motorsport, αλλά  γενικότερα στον αθλητισμό.  Αυτή η κίνηση Αυγενάκη, είναι η πιο σοβαρή από όλες όσες είδαμε μέχρι σήμερα, καθώς για πρώτη φορά στέλεχος κυβέρνησης ασχολείται με το μηχανοκίνητο σπορ, φέρνοντας σε χρόνο ρεκόρ ένα θετικό αποτέλεσμα!

Μακάρι να είμαστε τυχεροί να ξαναζήσουμε απίθανες στιγμές, πάνω στα ελληνικά βουνά της Εναλλακτικής Ελλάδας, απολαμβάνοντας ένα θέαμα μοναδικό, το οποίο θα καταφέρει να ξεκολλήσει και πάλι τους έλληνες από Παγκόσμια αγωνιστική απραξία! Βέβαια σε αυτό θα πρέπει να συντελέσουν και όλα τα νεο εκλεγμένα μέλη της ΟΜΑΕ, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στον Εθνικό μας Αγώνα.

 

Το επίσημο πρόγραμμα του 2021 έχει ως εξής:

Μόντε Κάρλο 21-24 Ιανουαρίου
Σουηδία 11-14 Φεβρουαρίου
Κροατία 22-25 Απριλίου
Πορτογαλία 20-23 Μαΐου
Ιταλία 3-6 Ιουνίου
Κένυα 24-27 Ιουνίου
Εσθονία 15-18 Ιουλίου
Φινλανδία 29 Ιουλίου-1 Αυγούστου
Βρετανία 19-22 Αυγούστου
Χιλή 9-12 Σεπτεμβρίου
Ισπανία 14-17 Οκτωβρίου
Ιαπωνία 14-17 Νοεμβρίου

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω