Στ. Πέτσας: Κανένα ξεχωριστό μέτρο για την πληθυσμιακή ομάδα άνω των 65 ετών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 28.9.2020 | 13:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στ. Πέτσας: Κανένα ξεχωριστό μέτρο για την πληθυσμιακή ομάδα άνω των 65 ετών

THESSNEWS-DESK

Στην εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα μας και στην επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Ίσως να περνάμε την καλύτερη περίοδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», εκτίμησε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στην επίσκεψη Πομπέο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτή αντανακλά τον κοβμικό ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Σούδας και υπογράμμισε την αναβαθμισμένη σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ και τον ρόλο της χώρας στην περιοχή.

Όσον αφορά στον κορωνοϊό, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι η χώρα μας τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες και αυτό αποδεικνύεται από τα χθεσινά στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα είπε πως η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα είναι σταθεροποιημένη, τόνισε ωστόσο ότι κανένα μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται από όλους:

«Η παλέτα των μέτρων είναι μεγάλη. Υπάρχουν πολλές επιλογές», τόνισε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας πως «όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση, τηρώντας τα μέτρα των ειδικών»

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό ότι από τον Οκτώβριο θα προστεθούν 67 κλίνες ΜΕΘ και τον Δεκέμβριο θα προστεθούν κι άλλες.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη να επιβληθεί κάποιο ξεχωριστό μέτρο για την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο ενώ την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην εκδήλωση φωταγώγησης της Ακρόπολης στην οποία θα βρεθούν και Ευρωπαίοι ομόλογοί του.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω