Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία σήμερα λόγω της παρουσίας Πομπέο

THESSCITY 28.9.2020 | 06:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία σήμερα λόγω της παρουσίας Πομπέο

THESSNEWS-DESK

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικού των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Η διαμαρτυρία θα γίνει σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το «Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης».


Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2020 ώρα 19:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Η συμμετοχή της χώρας μας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς οδηγεί σε περιπέτειες το λαό μας, μας εμπλέκει επικίνδυνα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Το επιβεβαιώνει η νέα επίσκεψη μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν μέρα με τη μέρα στην περιοχή μας. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και κομματιάζονται με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού έχουν βαριές ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση, εκθέτουν το λαό και τη νεολαία μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Την ίδια στιγμή που αυξάνεται επικίνδυνα η τουρκική επιθετικότητα ενάντια στη χώρα μας, την Κύπρο και σε άλλες χώρες και λαούς, ο υπουργός του πολέμου Πομπέο έρχεται με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων των αμερικανικών μονοπωλίων και την επιθεώρηση της Βάσης της Σούδας. Ο σκοπός της επίσκεψης επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Πάϊατ, ότι η Ελλάδα είναι «κλειδί του ευρωατλαντισμού» στον ανταγωνισμό με Ρωσία και Κίνα.

Οι επικείμενες διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, οι διαπραγματεύσεις ΕΕ και Γερμανίας με την Άγκυρα, η διαμεσολάβηση των ΗΠΑ έχουν ως μοναδικό στόχο την ισχυροποίηση της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ και την απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν την συσπείρωση όλων των εργαζομένων, την ένταση της πάλης τους για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ κι ΕΕ. Καμία αλλαγή των συνόρων, εξασφάλιση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ως αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας.

Την ειρήνη, την ασφάλεια και το ειρηνικό μέλλον μπορούν να εξασφαλίσουν οι λαοί, με την ενιαία πάλη τους ενάντια στα άνομα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2020 ώρα 19:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ) για την αποφυγή διάδοσης του covid-19.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω