Β. Πατουλίδου: Ύψιστη προτεραιότητα η  οδική ασφάλεια των πολιτών

THESSCITY 26.9.2020 | 22:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Β. Πατουλίδου: Ύψιστη προτεραιότητα η οδική ασφάλεια των πολιτών

THESSNEWS-DESK

Στην τοποθέτηση στηθαίου στον δρόμο Επανομής - Πλαγιαρίου αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Αρχικά επισημαίνεται ότι η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Η τοποθέτηση στηθαίων υψίστης ασφαλείας, στοχεύει στη μείωση των πιθανοτήτων τροχαίων ατυχημάτων.

Το σημείο πριν την είσοδο της Επανομής είναι ένα επικίνδυνο σημείο που δυστυχώς η εγκληματική παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής από οδηγούς, έχει προκαλέσει πολλά δυστυχήματα.

Η κ. Πατουλίδου έκανε λόγο για ακόμα ένα έργο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με  την τοποθέτηση προκατασκευασμένων στηθαίων από σκυρόδεμα επί του άξονα της 28ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου - Επανομής, στο ύψος του 1ου χλμ της επαρχιακής οδού (από την είσοδο της Επανομής έως το φανάρι αναστροφής) για το διαχωρισμό της κυκλοφορίας.

Αντικείμενο του έργου ήταν τόσο η τοποθέτηση Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων (Σ.Α.Ο.) σε θέσεις όπου δεν υπάρχουν καθόλου μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, όσο και η αντικατάσταση των υφισταμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας παλαιού τύπου.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατουλίδου επεσήμανε πως αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα η οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας και μελλοντικός στόχος είναι να τοποθετηθούν αυτά τα συστήματα αναχαίτισης σε όλα τα επικίνδυνα σημεία της Περιφέρειας. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπαίνει  τέλος στην αυθαίρετη οδηγική συμπεριφορά, εξασφαλίζοντας την ομαλή διέλευση των αυτοκινήτων.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω