Δημοσκόπηση: Υπέρ της μάσκας οι Έλληνες -Στην Αττική ανησυχούν περισσότερο για τον κορωνοϊό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.9.2020 | 09:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δημοσκόπηση: Υπέρ της μάσκας οι Έλληνες -Στην Αττική ανησυχούν περισσότερο για τον κορωνοϊό

THESSNEWS-DESK

Υπέρ της μάσκας για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των ερωτώμενων σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, το 74% των ερωτηθέντων συνολικά δηλώνει ότι έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, με το 56% να απαντά «σίγουρα ναι» και το 18% «μάλλον ναι». 19% του δείγματος συνολικά απαντά ότι δεν έχει πεισθεί για τη μάσκα, με το 9% να δηλώνει «μάλλον όχι» και 10% να απαντά «σίγουρα όχι». «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» δηλώνει το 7%.

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη, αποτυπώνεται και η διαφορετική ηλικιακή αντιμετώπιση στο θέμα «μάσκα», αφού το ποσοστό των νέων έως 29 ετών που τάσσονται υπέρ της μάσκας είναι εμφανώς μικρότερο από εκείνο των μεγαλύτερων σε ηλικία.


Όσο μεγαλύτεροι τόσο πιο πεπεισμένοι για την ανάγκη μάσκας

Για την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας δηλώνει ότι έχει «μάλλον ή σίγουρα» πεισθεί το 61% των ερωτώμενων της ηλικιακής ομάδας 17-29 χρόνων, το 22% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι», ενώ το 17% του δείγματος δηλώνει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών δηλώνει ότι έχει «μάλλον ή σίγουρα» πεισθεί το 68% των ερωτώμενων, το 29% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι», ενώ το 3% δηλώνει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Στην ηλικιακή ομάδα 45-59 χρόνων δηλώνει ότι έχει «μάλλον ή σίγουρα» πεισθεί το 75% των ερωτηθέντων, το 19% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι», ενώ το 6% δηλώνει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Στην ηλικιακή ομάδα 60 και άνω δηλώνει ότι έχει «μάλλον ή σίγουρα» πεισθεί το 85% των ερωτηθέντων, το 10% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι» ενώ το 5% δηλώνει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Στην ερώτηση πόσο τους ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, το 66% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά «πολύ ή αρκετά», με το 40% να απαντά «πολύ» (έναντι 34% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουλίου) και το 26% «αρκετά» (έναντι 30%). 17% των ερωτηθέντων απαντά «μέτρια» (18%), ενώ 11% συνολικά απαντά από «λίγο έως ελάχιστα/καθόλου», με το 4% να δηλώνει «λίγο» (έναντι 6%) και το 7% «ελάχιστα έως καθόλου» (5%). 6% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ» (από 7%).

 

Στην Αττική ανησυχούν ακόμα περισσότερο για τον ιό

Στην περιφέρεια Αττικής, το 77% του δείγματος ανησυχεί «αρκετά έως πολύ» για τον κορωνοϊό, «μέτρια» ανησυχεί το 13%, το 7% «λίγο, ελάχιστα έως καθόλου», ενώ το 3% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στην υπόλοιπη Ελλάδα το 60% των ερωτώμενων ανησυχεί αρκετά έως πολύ για τον κορωνοϊό, μέτρια ανησυχεί το 20%, το 13% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 7% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω