Τα Nissan LEAF & e-NV200, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: «Μετακινήσου υπεύθυνα!»

AUTO-MOTO 22.9.2020 | 00:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τα Nissan LEAF & e-NV200, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: «Μετακινήσου υπεύθυνα!»

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Με αιχμή του δόρατος τα δημοφιλή αμιγώς ηλεκτρικά LEAF και e-NV200 Evalia, η Nissan δίνει την ευκαιρία στους δημότες της Λάρισας να γνωρίσουν από κοντά τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας.

Σκοπός αυτών των δράσεων στην πόλη της Λάρισας, που φέτος υλοποιούνται στο διάστημα  16-22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!»

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει κάθε χρόνο με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι απέσπασε το δεύτερο βραβείο, στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ως αναγνώριση της προσπάθειας να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις.

Εξάλλου είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με εμφανή αποτελέσματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια της Θεσσαλίας  έχει εντάξει στον στόλο των οχημάτων της ένα Nissan LEAF, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EnerNETMob.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω