Πέτσας για κορωνοϊό: Η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24.9.2020 | 13:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πέτσας για κορωνοϊό: Η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα

THESSNEWS-DESK

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση στην πορεία της πανδημίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το παράδειγμα άλλων χωρών και αναφέρθηκε ειδικά στη Γαλλία, που έχει περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό σε σχέση με την Ελλάδα και σταθερά πάνω από 10.000 κρούσματα ημερησίως.

Τόνισε πως αναλογικά, η Ελλάδα θα ξεπερνούσε τα 1.600, αλλά χάρη στα μέτρα και τη συλλογική ευθύνη που έχουν επιδείξει οι πολίτες, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως.

Επίσης τόνισε ότι από τη σύγκριση με άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, όπως η Ολλανδία και το Βέλγιο προκύπτει ότι η χώρα μας εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων. Μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα και σχετικοί πίνακες που συγκρίνουν επιδημιολογικά στοιχεία της Ελλάδας με του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό, που θα κοστίσουν στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία, πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε σχολαστικά τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω