Θεσσαλονίκη Μαζί: Μία ακόμη νίκη της αντιπολίτευσης

THESSCITY 22.9.2020 | 22:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη Μαζί: Μία ακόμη νίκη της αντιπολίτευσης

ΤHESSNEWS-DESK

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη θα μεταδίδονται πλέον απευθείας από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο YouTube.

«Ως Θεσσαλονίκη Μαζί, ενώσαμε τη φωνή μας με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ( «ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», «Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ-ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» )προκειμένου οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να επιστρέψουν στη διεξαγωγή τους με όρους δημοκρατικής διαδικασίας, δηλαδή με διαφάνεια, διάλογο και κατάθεση απόψεων, με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη ώστε να ενημερώνονται ουσιαστικά όλοι όσοι δημότες ενδιαφέρονται» αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης που είναι επικεφαλής η Κατερίνα Νοτοπούλου.


«Επιμένουμε στην μετάδοση από το κανάλι της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης» αναφέρει. 

«Η Διοίκηση αντιθέτως είχε επιλέξει, στη συνθήκη της πανδημίας, να κάνει συνεδριάσεις διά περιφοράς με τους Δημοτικούς Συμβούλους σε απόσταση, ερήμην της πόλης. Η άρνηση της Διοίκησης για την προβολή της Συνεδρίασης από την Δημοτική Τηλεόραση  με προσχηματικές και ανυπόστατες δικαιολογίες, αφαίρεσε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον πραγματικό του ρόλο, την ουσιαστική συζήτηση και την παρουσίαση όλων των απόψεων για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης» προσθέτει.

«Στις επανειλημμένες προτάσεις της παράταξής μας, αλλά και των λοιπών παρατάξεων που συνυπέγραψαν το κείμενο, στις επιστολές της Επικεφαλής μας Κ. Νοτοπούλου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε καταθέσει τρόπους διενέργειας Συνεδριάσεων σύννομους, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. (π. χ. σύγκληση δια ζώσης του ΔΣ έστω με εκπροσώπους από κάθε παράταξη, κατά το πρότυπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και απευθείας μετάδοση των τηλεδιασκέψεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Τηλεόραση).

Στην άρνηση απαντήσαμε με ενότητα και επιμένοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θεσμός που δεν αποστεώνεται.

Δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμαρχος της οπισθοδρόμησης να μας γυρίσει σε εποχές Παπαγεωργόπουλου. Μαζί θα δίνουμε μάχες για την Δημοκρατία, Μαζί θα τις κερδίζουμε. 

Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας θέλει κόπο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κορυφαία τοπική έκφραση των δημοκρατικών θεσμών δεν «χαρίζεται» σε καμιά Διοίκηση» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω