Θέμα ΡΘ: Θωρακίζεται ο Έβρος – 800 νέοι συνοριοφύλακες- Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος φράχτης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 22.9.2020 | 20:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θέμα ΡΘ: Θωρακίζεται ο Έβρος – 800 νέοι συνοριοφύλακες- Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος φράχτης

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέτρα ασπίδα στον Έβρο  έναντι των συνεχιζόμενων μεταναστευτικών ροών ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και συμμετείχε σε σύσκεψη στις Φέρες παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς αποκάλυψε ότι ο υπουργός ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα με την εξαγγελία του για την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων.

«Είχαμε ζητήσει από τον υπουργό να υπάρχει ένα μόνιμο σώμα συνοριοφυλακής στον Έβρο που να αποτελείται από ντόπιους που δεν θα ζητήσουν να μετατεθούν. Το αίτημά μας εισακούστηκε. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων που τώρα εκπαιδεύονται. Σήμερα ο κ. Χρυσοχοϊδης  εξήγγειλε την πρόσληψη  άλλων 800 συνοριοφυλάκων» σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς

 

Σε 10 μήνες ολοκληρώνεται ο φράχτης

Ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του νέου φράχτη στο νότιο τμήματα του Έβρου ύψους 6 μέτρων και μήκους 27 χιλιομέτρων που θα ξεκινά από το Πέταλο με κατεύθυνση νότια προς τις εκβολές του Δέλτα.

Στην σύσκεψη υπό τον υπουργό αποφασίστηκε να ακολουθηθεί διαδικασία εξπρές για την καταβολή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων που απαλλοτριώνονται για τις ανάγκες της κατασκευής του φράχτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και εφόσον το επιτρέψουν οι κλιματολογικές συνθήκες τον χειμώνα ο φράχτης θα είναι έτοιμος μέσα σε 10 μήνες από σήμερα. Παράλληλα επιδιορθώνεται ο υφιστάμενος φράχτης στις Καστανιές. Ταυτόχρονα προβλέπεται να τοποθετηθούν 11 πυλώνες μα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω