Χρ. Γιαννούλης: Αδράνεια και αδιαφορία του Υπουργείου Μεταφορών για τις Αστικές Συγκοινωνίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.9.2020 | 22:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χρ. Γιαννούλης: Αδράνεια και αδιαφορία του Υπουργείου Μεταφορών για τις Αστικές Συγκοινωνίες

THESSNEWS-DESK

«Αδρανής και σχεδόν αδιάφορη παραμένει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και οι διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων για τις εικόνες και συνθήκες επικίνδυνου συνωστισμού των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόλις λίγο πριν την ενδεχόμενη εφαρμογή ενός νέου lockdown, η κυβέρνηση υιοθέτησε μέτρα για την σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αλλά δεν συμπεριέλαβε κανένα επιπρόσθετο μέτρο για τις Αστικές Συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τα εναλλακτικά δημόσια μέσα μεταφοράς και το Μετρό της Αθήνας» συμπλήρωσε. 

«Περιορισμός και συγκεκριμένος αριθμός επιβατών, πυκνότερα δρομολόγια στις Αστικές Συγκοινωνίες και επανασχεδιασμός αν χρειαστεί των γραμμών υψηλής έντασης. Χρήση Τουριστικών λεωφορείων που πλήττονται από την οικονομική κρίση για να ενισχύσουν εκτάκτως τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων Συγκοινωνίας» τονίζει για τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί.

«Η πλήρης αδράνεια όμως δείχνει και κάτι ακόμη πέρα από την αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου. Δείχνει την πραγματική άποψη και εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι ασθενείς οικονομικά τάξεις. Δημόσιες Συγκοινωνίες που επιπρόσθετα μπορούν να συμβάλουν και σε μία πραγματικά πράσινη και οικολογική Ελλάδα» προσθέτει ο Χρ. Γιαννούλης.

«Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή, τις επόμενες ώρες, ο κ. Καραμανλής και οι επιτελείς του, να καταλάβουν ότι οι καλοπληρωμένες καμπάνιες επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα αυτή του πολύπαθου ΟΑΣΘ που κατέβαλε 70.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε διαφημιστική εταιρία για συμβουλευτικές υπηρεσίες δύο μόλις μηνών, δεν αρκούν για να προστατευτεί το επιβατικό κοινό και η δημόσια υγεία πριν είναι πάρα πολύ αργά» καταλήγει.

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω