Το άθλημα της ποδηλασίας μέσα από τα μάτια ενός πρωταθλητή!

AUTO-MOTO 21.9.2020 | 23:06 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το άθλημα της ποδηλασίας μέσα από τα μάτια ενός πρωταθλητή!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Συνεργασία ΕΠΣΜΑΘ- ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ στα πλαίσια της Εβδομάδας Κινητικότητας.

 Με τιμητική παρακαταθήκη από την περσινή πανελλήνια βράβευση στο ενεργητικό του, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετείχε και φέτος, ακόμα πιο δυναμικά και διευρυμένα, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, από την, Τετάρτη 16, έως την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να… μετακινηθούν υπεύθυνα!

Στέλνοντας το μήνυμα ότι κάθε μετακίνηση μπορεί να αποτελέσει μια πράξη ευθύνης, αφού «αφήνει» το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα, και με σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!», το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all), και στόχος «της Ευρώπης -και της Ελλάδας- είναι το αποτύπωμα των μετακινήσεων να γίνει φιλικά ουδέτερο, δηλαδή μηδενικό, αντικατοπτρίζοντας τους φιλόδοξους στόχους μιας Ευρώπης ουδέτερου άνθρακα έως το 2050, βάσει και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, του Green Deal», όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Στο πλαίσιο αυτό, το ποδήλατο, η ηλεκτροκίνηση και η πεζοπορία στη φύση βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο του πολυποίκιλου προγράμματος δράσεων που ετοίμασαν ο δήμος σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του covid-19.

Παράλληλα, σε συνεργασία της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, μαθητές σχολείων του δήμου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της ποδηλασίας μέσα από τα μάτια του πρωταθλητή Ηλία Τσορτουκτσίδη, που τους επισκέφτηκε ,και μύησε στα μυστικά του αθλήματος της  ορεινής ποδηλασίας, ενός αθλήματος το οποίο παραμένει σχεδόν άγνωστο για το μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών της χώρας!  Η όλη δράση έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, τον Σύλλογο «Φίλοι της Φύσης» και του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

 Βέβαια όλη αυτή η κινητοποίηση μόνο τυχαία δεν έγινε! Με πολύ μεράκι και ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα δράσεων, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του δήμου και της πόλης» συνεργάστηκαν μεταξύ τους  οι συντονιστές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, και δημοτικοί σύμβουλοι Νεάπολης-Συκεών, Ειρήνη Καγιαμπίνη και Θανάσης Καλτσίκας, όπως και η πρώην δημοτική σύμβουλος Μαρία Ροΐδη, οι οποίοι με σεβασμό προς το περιβάλλον και κάθε συνάνθρωπό μας, έδωσαν και δίνουν έναν άνισο αγώνα απέναντι σε ένα περιβάλλον που επιβαρύνεται καθημερινά, ακόμη περισσότερο! Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Νεαπόλεως –Συκεών αποτελεί την πύλη εισόδου στο περιαστικό δάσος του Σέιχ- Σου.

Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών  Σίμος Δανιηλίδης δήλωσε σχετικά με την δράση: «Με οδηγό την περσινή βράβευση, που ανέδειξε το δήμο μας πανελλαδικά ως πρότυπο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, συμμετέχουμε και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με την πεποίθηση ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν σημαντικά στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων που πρέπει να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι σε σημαντικές προκλήσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, και η ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος και οι υποδομές.»

Μακάρι το παράδειγμα του εν λόγω Δήμου να ακολουθήσουν έμπρακτα κοι άλλοι Δήμοι της χώρας μας!

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω