Στρ. Σιμόπουλος: Το Μετρό πρέπει οπωσδήποτε να πάει Δυτικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.9.2020 | 22:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στρ. Σιμόπουλος: Το Μετρό πρέπει οπωσδήποτε να πάει Δυτικά

THESSNEWS-DESK

Τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Στη συνάντηση του με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Καλογερούδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, κ. Γιάννη Τόσκα, συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης και ειδικότερα του ΟΑΣΘ και του Μετρό.

Για το πρώτο ο κ.Σιμόπουλος τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η προμήθεια των λεωφορείων με τη μέθοδο του leasing, ώστε η κατάσταση στις αστικές λεωφορειακές γραμμές να βελτιωθεί αντίστοιχα με την υπαρκτή πλέον μεγάλη βελτίωση στις περιαστικές γραμμές, μετά τη συνεργασία ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ.

Για το Μετρό ζήτησε, ενώνοντας τη φωνή του με τους κατοίκους και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της δυτικής Θεσσαλονίκης, να μην αλλάξει ο επί σχεδόν δέκα χρόνια υπάρχον σχεδιασμός για την, κατά προτεραιότητα, επέκταση του προς τα Δυτικά. Παράλληλα του μετέφερε τον φόβο τους ότι η ανακοίνωση για την υπογραφή της σύμβασης «Εκπόνηση Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης» υποκρύπτει αλλαγή αυτού του σχεδιασμού, την οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω