Καρδίτσα: Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι - 5.000 σπίτια πλημμύρισαν και 15 γέφυρες κατέρρευσαν (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 21.9.2020 | 09:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καρδίτσα: Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι - 5.000 σπίτια πλημμύρισαν και 15 γέφυρες κατέρρευσαν (ΦΩΤΟ+VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Τρεις νεκρούς, μια αγνοούμενη στην Καρδίτσα αλλά και τεράστιες καταστροφές άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν Θεσσαλία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την 43χρονη οδηγό οχήματος που αγνοείται από την Παρασκευή στο Μουζάκι Καρδίτσας, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

5.000 χιλιάδες υπολογίζονται τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει στην πόλη της Καρδίτσας, αλλά και σε 15 χωριά, ενώ 15 γέφυρες έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Χρήστος Νικολαΐδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, τρία είναι τα μέτωπα που καταγράφονται οι μεγαλύτερες ζημιές.

Το ένα είναι η πόλη της Καρδίτσας, όπου χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν ενώ αρκετά έχουν καταρρεύσει.

Το δεύτερο είναι τα χωριά του Παλαμά στην κατεύθυνση προς τα δυτικά της Καρδίτσας. Δυο ποτάμια που κατεβαίνουν από το βουνό λόγω των τεραστίων όγκων νερού ξεχείλισαν και δημιούργησαν μεγάλες ζημιές στα χωράφια.

Το τρίτο είναι τα χωρία της Αργιθέα. Είναι ένας ορεινός όγκος που έχει περίπου 50 χωριά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο περίπου 15 χωριά αποκόπηκαν από το οδικό δίκτυο με τον ίδιο να εκφράζει φόβους και για βλάβη στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους.
 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω