Γουμένισσα: 1ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο – Θετική στον κορωνοϊό καθαρίστρια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.9.2020 | 15:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γουμένισσα: 1ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο – Θετική στον κορωνοϊό καθαρίστρια

THESSNEWS-DESK

Θετική στον κορωνοϊό ανιχνεύτηκε καθαρίστρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Γουμένισσας την Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή έμειναν κλειστά για να γίνουν οι εργασίες απολύμανσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr η καθαρίστρια παρουσίασε πυρετό την Τετάρτη και ο διευθυντής του σχολείου την έστειλε αμέσως στο Νοσοκομείο Γουμένισσας, όπου και λήφθηκε δείγμα προς έλεγχο. Το αποτέλεσμα έγινε γνωστό την Πέμπτη και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών της.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης νωρίς το πρωί της Παρασκευής επιβεβαίωσε το κρούσμα και τη μη λειτουργία του σχολείου, διαβεβαιώνοντας ότι δόθηκαν οι εντολές για την σχολαστική εφαρμογή της απολύμανσης και της καθαριότητας. Μάλιστα, για την επίβλεψη όλων των σχετικών ενεργειών έχουν κινητοποιηθεί ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αστέριος Τάτσης και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα παιδείας Ευάγγελος Νίτσης.

Στον ίδιο αύλειο χώρο του δημοτικού υπάρχει και το Νηπιαγωγείο της Γουμένισσας, όπου εργαζόταν επίσης η ίδια καθαρίστρια, και το οποίο όπως είναι φυσικό δεν λειτουργεί την Παρασκευή για να γίνει κι εκεί απολύμανση.

Πέραν της διαδικασίας ιχνηλάτησης στο περιβάλλον της καθαρίστριας, θα ληφθούν σήμερα στο νοσοκομείο Γουμένισσας δείγματα και από τους δασκάλους-νηπιαγωγούς και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα αποφασιστεί η λειτουργία ή μη των σχολείων από την προσεχή εβδομάδα.

Σημειώνουμε ότι πολλοί από τους δασκάλους έδωσαν δείγματα προς έλεγχο στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ το περασμένο Σάββατο και αποδείχτηκαν αρνητικά, όπως το σύνολο των 122 δειγμάτων που λήφθηκαν.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω