Επικοινωνία Μισελ - Ερντογάν με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο

ΚΟΣΜΟΣ 18.9.2020 | 08:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Επικοινωνία Μισελ - Ερντογάν με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο

THESSNEWS-DESK

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο Τ. Ερντογάν είπε στον κ.Μισέλ ότι αναμένει πως οι θεσμοί της Ε.Ε και οι χώρες μέλη θα υιοθετήσουν μια αντικειμενική και συνεπή στάση σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να ξεγελαστούν από προκλήσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Πληροφοριών της Τουρκίας.

Επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε μια λύση που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πλευρών μέσω ενός φιλικού διαλόγου και δίκαιων διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλλα πως θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, παντού και πάντα, απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αγνοεί αυτά τα δικαιώματα με μονομερείς ενέργειες.

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ανάμεσα στα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν η διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο, η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία και οι παράμετροι της σχέσης αυτής.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω