Ν. Γκάλης για κορωνοϊό: «Πρέπει να είσαι αναίσθητος αν δεν σε προβληματίζει»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 16.9.2020 | 07:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ν. Γκάλης για κορωνοϊό: «Πρέπει να είσαι αναίσθητος αν δεν σε προβληματίζει»

ΤHESSNEWS-DESK

Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ μίλησε στην εκπομπή Overage με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη στον OVER FM.

Ο μεγάλος Nick υπογράμμισε πως πρέπει να ασχοληθούν με το άθλημα άτομα που το αγαπούν πραγματικά, ενώ σχολίασε ότι η απόσταση ανάμεσα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το ΝΒΑ έχει μικρύνει.

Ο κόσμος είναι αναγκασμένος να προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων με τον κορονοϊό και ο Νίκος Γκάλης τόνισε: "Πρέπει να είσαι αναίσθητος αν δεν σε προβληματίζει. Προσπαθείς να προσέξεις όσο μπορείς. Αλλά εγώ στεναχωριέμαι για τα νέα παιδιά. Δεν μπορείς να βάλεις το παιδί σε μια γύαλα".

Όσον αφορά στις διαφορές του μπάσκετ της δικής του εποχής με το τωρινό, τόνισε: "Το μπάσκετ σαν μπάσκετ δεν αλλάζει τόσο, η διαφορά έχει να κάνει με τον κόσμο, που στο παρελθόν ζούσε για τα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να δημιουργηθεί καλό κλίμα, ώστε ο κόσμος να θέλει να μπει στα γήπεδα, όταν αυτό επιτραπεί".

Σε ερώτηση αν το μπάσκετ έχει εκμεταλλευτεί τον Νίκο Γκάλη και αν θα πάρει κάποιο πόστο, απάντησε: "Όποτε ζητούν τη γνώμη μου θα την πω".

Η ψαλίδα του ΝΒΑ με το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει μικρύνει και ο Νίκος Γκάλης, εξήγησε: "Το μπάσκετ μεγαλούργησε στην Αμερική. Τα παιδιά είναι πιο ώριμα πλέον, προσπαθούν να μιμηθούν αυτά που βλέπουν. Και το ΝΒΑ έχει δώσει πιο πολλή βάση στην Ευρώπη".

Τέλος, όσον αφορά την αλλαγή σελίδας στο ελληνικό μπάσκετ, σχόλιασε: "Δεν ξέρω ποιος πρέπει να μπει στο μπάσκετ, όλοι κάνουν λάθη. Πρέπει να μπουν άτομα που αγαπούν το άθλημα, έτσι θα πάει μπροστά".

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω