Θέμα ΡΘ: «Πινκ-πονκ»  το μπαλάκι των ευθυνών για τις XXL μάσκες – Ποιός θα πληρώσει τα 6,2 εκ. ευρώ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 15.9.2020 | 20:41 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θέμα ΡΘ: «Πινκ-πονκ» το μπαλάκι των ευθυνών για τις XXL μάσκες – Ποιός θα πληρώσει τα 6,2 εκ. ευρώ

ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ || [email protected]

Χωρίς κάποιον αρμόδιο να αναλαμβάνει την ευθύνη για το μπάχαλο με τις υπερμεγέθεις μάσκες, βρέθηκε λύση την τελευταία στιγμή αφού αποφασίστηκε μέχρι να ραφτούν οι νέες με τις νέες προδιαγραφές να δοθούν μάσκες μίας χρήσης στους μαθητές.

«Για τις μάσκες δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή», δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ (που ανέλαβε τον διαγωνισμό και τη διανομή των περίπου 5 εκ. μασκών κόστους 6,2 εκ. ευρώ), επιρρίπτει τις ευθύνες στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, η οποία από τη δική της πλευρά κάνει λόγο για παρανόηση της διατύπωσης για τις διαστάσεις.

Βιοτέχνης που έραψε XXL μάσκες, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς, πως «οι πόντοι που δόθηκαν ήταν για το τελικό προϊόν, όπως συμβαίνει παγκοσμίως στη βιοτεχνία». Διαβεβαίωσε πως στάλθηκαν δείγματα των μασκών στην ΚΕΔΕ τα οποία μάλιστα εγκρίθηκαν. Ο ίδιος τόνισε πως δεν ξέρει ακόμη αν θα πληρωθούν τις μάσκες που έραψαν και πως πλέον περιμένουν τις νέες προδιαγραφές.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Κώστας Κουκοδήμος, σημείωσε πως υπεύθυνοι για τις μάσκες-γίγαντες είναι αυτοί που τις κατασκεύασαν. Ο κ. Κουκοδήμος αναφερόμενος και στο πρώτο φιάσκο με τις μάσκες που επεστράφησαν λόγω προβλήματος στο ύφασμα, έκανε λόγο για λάθη τα οποία ήταν αναπόφευκτα καθώς χρόνος, κατά τον οποίο έπρεπε να ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός και η διανομή στα σχολεία, ήταν λίγος.

 

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς:
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω