90ο Δημοτικό: Διαμαρτυρία γονέων για την εγκατάσταση kibo για την προσχολική (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 15.9.2020 | 10:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

90ο Δημοτικό: Διαμαρτυρία γονέων για την εγκατάσταση kibo για την προσχολική (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα της στέγασης της δίχρονης εκπαίδευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μετά την έντονη αντίδραση των γονέων του 29ου δημοτικού στην Χαριλάου για το ξήλωμα του γηπέδου μπάσκετ για να τοποθετηθούν kibo, τη σκυτάλη πήραν οι γονείς του 90ου δημοτικού στην περιοχή της Μπότσαρη.

Αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ότι στην αυλή του σχολείου θα τοποθετηθούν πέντε προκάτ αίθουσες για τη στέγαση πέντε παραρτημάτων νηπιαγωγείων για τις ανάγκες του προγράμματος της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Η Δήμητρα Μπαργκα μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι στο δημοτικό φοιτούν ήδη 180 παιδιά συν τα 70 του 7ου νηπιαγωγείου που συστεγάζονται και σε αυτά θα έρθουν να προστεθούν άλλα 100.

Αναφέρει ότι από την αυλή που είναι ιδανική για τις ανάγκες του σχολείου θα μείνει ένα πολύ μικρό κομμάτι για να προαυλιζονται 250 παιδιά. «Θα είναι ένας πολύ μικρός χώρος και ειδικά σε συνθήκες πανδημίας» σημειώνει.

Σύμφωνα με την ίδια δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα μπουν τα  kibo.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς είχαν κινητοποιηθεί πέρυσι προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα που υπήρχε με τις τουαλέτες του σχολείου. Όπως αναφέρουν ναι μεν έγιναν κάποιες επιδιορθώσεις αλλά ήταν πρόχειρες και για τα «μάτια του κόσμου»

Οι γονείς θα οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους στην αυριανή συνέλευση στις 18:30 στον αύλειο χώρο του σχολείου.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω