Ο στρατηγικός αναλυτής Αθ. Δρούγος στο ΡΘ για Ελληνοτουρκικά και εξοπλιστικά (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 15.9.2020 | 11:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο στρατηγικός αναλυτής Αθ. Δρούγος στο ΡΘ για Ελληνοτουρκικά και εξοπλιστικά (audio)

THESSNEWS-DESK

Για την Τουρκική προκλητικότητα αλλά και τα εξοπλιστικά μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Σάκη Μόσχη ο διεθνολόγος, στρατηγικός αναλυτής, ειδικός σε θέματα παγκόσμιας ασφάλειας, Δρ. Αθανάσιος Δρούγος.

Ερωτηθείς για την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια  ο κ. Δρούγος είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ότι χρειάζονται να γίνουν έργα συντήρησης και για αυτό επέστρεψε στην Αττάλεια ωστόσο σημείωσε πως «θεωρώ πως την κίνηση αν την δούμε πολιτικά στοχεύει στο “περίμενε να δούμε αυτές τις 10 ημέρες πως θα εξελιχθεί η σύνοδος των Βρυξελλών και από εκεί και πέρα επανερχόμαστε”».

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας ο κ. Δρούγος είπε πως υπάρχουν χώρες που δεν επιθυμούν κυρώσεις. «Όλοι κλείνουν το μάτι στην Τουρκία. Δεν βλέπω αυστηρές κυρώσεις».

Παράλληλα ο κ. Δρούγος εκτίμησε πως «αν πάμε σε διάλογο σε διεθνές δικαστήριο, η Τουρκία θα θέσει τόσα πολλά και θα πει η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο, δεν συζητά. Ο τούρκος στα παζαρέματα είναι πολύ αποτελεσματικός».

Τέλος αναφορικά με την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού και τις ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά είπε πως «δεν απάντησε. Βλέπω ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει μια κίνηση μεγάλη με την Γαλλία αλλά πιστεύω νοιώθει άβολα  προσπαθεί να ελιχθεί δεν ξέρει πως θα πάνε τα πράγματα. Κάπου έχει βάση ότι η Γαλλία μας ωθεί σε πράγματα περαιτέρω γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει η Γαλλία από την δυτική Μεσόγειο μέχρι την ανατολική Μεσόγειο και εγώ σημειώνω κάτι ότι ο Πομπέο είπε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Γερμανική διπλωματία, την Γερμανική διαμεσολάβηση δεν είπαν για την Γαλλία», κατέληξε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω