Χαριλάου: Ξήλωσαν γήπεδο σε αυλή δημοτικού για να βάλουν kibo για την προσχολική (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 15.9.2020 | 09:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χαριλάου: Ξήλωσαν γήπεδο σε αυλή δημοτικού για να βάλουν kibo για την προσχολική (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Κωμικοτραγικές καταστάσεις για τη στέγαση της δίχρονης εκπαίδευσης με τους αρμόδιους στο Δήμο Θεσσαλονίκης να βρίσκουν λύσεις να στεγάσουν προνήπια μέσα σε kibo και μάλιστα χαλώντας υφιστάμενους αθλητικούς χώρους.

Αυτό συμβαίνει εδώ και λίγες ημέρες στο 29ο δημοτικό σχολείο στην οδό Αναξιμάνδρου στην περιοχή της Χαριλάου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ο Δήμος Θεσσαλονίκης για να στεγάσει τα προνήπια μέσα σε προκάτ αίθουσες έβαλε απροειδοποίητα την περασμένη Παρασκευή, μπουλντόζες για να ξηλώσει το γήπεδο μπάσκετ που υπήρχε στην αυλή του σχολείου.

Εχθές την ημέρα του αγιασμού και σήμερα γονείς έχουν μαζευτεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Φωτεινή Πολυδώρου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης, έστειλε την περασμένη Παρασκευή, 48 ώρες πριν τον αγιασμό, συνεργεία για να ξηλώσουν το γήπεδο μπάσκετ προκειμένου να τοποθετήσουν τα kibo για να στεγαστούν τα νήπια της προσχολικής εκπαίδευσης.

Μέχρι να στηθούν οι αίθουσες, τα προνήπια και τη νήπια, συνολικά 70 παιδιά θα στεγάζονται σε τρις αίθουσες από την οποίες η μία βρίσκεται στο υπόγειο, με φεγγίτες αντί για παράθυρα. Ουσιαστικά πρόκειται για την αίθουσα εκδηλώσεων η οποία μετατράπηκε σε τάξη.

Να σημειωθεί ότι το υπόγειο στο παρελθόν έχει πλημμυρίσει, με τη διεύθυνση του σχολείου να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση πλημμύρας αλλά και σεισμού.

Ο αύλειος χώρος είναι μικρός και τώρα με το ξήλωμα της αθλητικής εγκατάστασης όπου τα παιδιά, έπαιζαν και γυμνάζονταν τα περιθώρια για ζωτικό χώρο για τον προαυλισμό των παιδιών γίνονται απελπιστικά λίγα.

Συνολικά το σχολικό συγκρότημα στεγάζει περίπου 250 παιδιά του δημοτικού, 70 προνήπια και νήπια και 40 άτομα προσωπικό.

Γονείς και διεύθυνση ζητούν άμεση και γραπτή ενημέρωση από το Δήμο και την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης.

 

Δείτε φωτογραφίες 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω