Τα «έσπασαν» Ζέρβας και Αρβανιτίδου - Το παρασκήνιο

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 31.8.2020 | 21:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τα «έσπασαν» Ζέρβας και Αρβανιτίδου - Το παρασκήνιο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Στα ψιλά της σημερινής ανακοίνωσης του νέου σχήματος διοίκησης στο δήμο Θεσσαλονίκης πέρασε το ότι δεν αναφερόταν πουθενά το όνομα της Μαρίας Αρβανιτίδου ως εντεταλμένης συμβούλου για θέματα αδέσποτων ζώων.

Πληροφορίες της στήλης επιβεβαιώνουν ότι Κωνσταντίνος Ζέρβας και η δημοτική σύμβουλος που εκλέχθηκε με την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου δεν βρήκαν κοινό τόπο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από την μία οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι η πλευρά του δημάρχου δεν δέχτηκε ποτέ ότι η κ. Αρβανιτίδου δεν αποχώρησε από την παράταξη της κ. Νοτοπούλου, όπως πχ έκανε η Δήμητρα Αλεξίου. Ο κ. Ζέρβας αξιοποίησε την γνωστή για την αγάπη της για τα αδέσποτα ευελπιστώντας να έχει ακόμη μια θετικά διακείμενη ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο, πράγμα όμως που δεν έγινε καθώς η κ. Αρβανιτίδου συντασσόταν με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κ. Αρβανιτίδου να θεωρείται «ξένο σώμα» που δεν μπορεί να υποστηρίξει τις πολιτικές Ζέρβα για την επόμενη μέρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

«ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΛΟΣ!!!»

Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου λίγες ώρες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις η κ. Αρβανιτίδου δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστολή της στον δήμαρχο με τίτλο «Πίστωση χρόνου τέλος».

Η κ. Αρβανιτίδου εμφανίζεται λάβρα εναντίον του δημάρχου κατηγορώντας τον ακόμη και για συγκεκριμένες διαρροές στον Τύπο.

 

Η επιστολή

ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΛΟΣ!!!

Κύριε Δήμαρχε,

ήδη ,με επιστολή μου ,της 13ης/04/2020, σας είχα επισημάνει κάποια ζητήματα, σχετικά με το Πρόγραμμα συνεργασίας που αφορά στη διαχείριση του ευαίσθητου θέματος των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, στο οποίο με ορίσατε ως Εντεταλμένη Σύμβουλο, ώστε να μην θεωρηθεί αμέλεια ή και εφησυχασμός το να μην λάβετε εγγράφως γνώση για προβλήματα που είχαν προκύψει .

Ανάμεσα σε άλλα, ζητούσα από εσάς, προσωπικά:

Την παρέμβασή σας ώστε να αμβλυνθεί η δυστοκία στη συνεργασία που είχε προκύψει με συγκεκριμένο ζωοφιλικό Σωματείο στην 5μελή Επιτροπή που συγκροτήσαμε ως Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την αποσαφήνιση προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ότι για θέματα αδέσποτων φέρω την ευθύνη και ότι η συνεργασία και η αλληλοενημέρωση αποτελεί προτεραιότητα για την εύρυθμη εφαρμογή του Προγράμματος.

Την άμεση παρέμβασή σας ώστε να προχωρήσει το θέμα της συνεργασίας με τις Ηammoho & Dogs Voice για την δημιουργία πλατφόρμας καταγραφής ζώων και προώθηση υιοθεσιών.

Δεν απαντήσατε ποτέ στην πράξη. Δεν με στηρίξατε ποτέ ως Εντεταλμένη ,όταν το συγκεκριμένο Σωματείο της 5μελους με δυσφήμιζε με συκοφαντίες και ψεύδη. Αντίθετα, με μεγάλη μου θλίψη διαπιστώνω ότι υποκύψατε σε ψηφοθηρικούς εκβιασμούς και είναι πλέον εμφανές ότι το ενδιαφέρον σας για το θέμα των αδέσποτων ήταν καθαρά επικοινωνιακό και όχι επί της ουσίας.

Δεν δείξατε ποτέ ενδιαφέρον για τις προτάσεις που αφορούσαν στην δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, πάρκων σκύλων και άλλα πολλά που περιλαμβάναμε στο πρόγραμμα της παράταξής μας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ».

Κύριε Δήμαρχε,

πολεμήθηκα πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης μου σε αυτή τη θέση. Άλλοτε δημόσια και άλλοτε ιδιωτικά .Όμως δεν παραιτήθηκα γιατί ήταν ξεκάθαρο πως δρω μονάχα με γνώμονα το καλό των ζώων .Βρισκόμουν πάντα δίπλα σε όσους Θεσσαλονικείς ζήτησαν τη βοήθειά μου αυτό το διάστημα της αλληλεπίδρασης μας, υπερβαίνοντας το «καθηκοντολόγιό» μου, παραβαίνοντας τις προσωπικές μου αντοχές αλλά και τις ώρες της ξεκούρασης τα Σαββατοκύριακα.

Η πορεία μου μέχρι σήμερα και ο αγώνας υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων είναι διαφανής και απόλυτα ξεκάθαρη. Ουδέποτε με ενδιέφεραν τα πρόσωπα, πάντα εστίαζα στα βλέμματα όλων των ζώων που χρειαζόταν τη βοήθεια μου. Όντας συναγωνίστρια με έξοχους ανθρώπους του κινήματος υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, πάντα θα θεωρώ ότι τα ζώα αγνοούν μίση και αντιπάθειες.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» ,της οποίας είμαι Δημοτική Σύμβουλος αλλά και η Επικεφαλής της Κατερίνα Νοτοπούλου απέδειξαν ,με τη συμμετοχή τους σε προγραμματική συμφωνία με τη Διοίκηση πως επιδιώκουν έντιμες και ανιδιοτελείς συνεργασίες που στοχεύουν στο καλό της πόλης.

Εσείς, εσχάτως ,δείχνετε να αγνοείτε παντελώς την αληθινή έννοια της ζωοφιλίας ,αφού επιτρέπετε να διαρρέει στον τύπο (εφ.ΚΑΡΦΙΤΣΑ,24/08/2020) πρόταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα περιβάλλοντος «ώρα ταϊσματος» (feeding time), ζώων σε κλουβιά(!!!! ) που θα υλοποιείται από μαθητές στο Ζωολογικό Κήπο ,στον Κέδρινο Λόφο και μάλιστα ως προέκταση εκπαιδευτικού φιλοζωικού προγράμματος ,το οποίο θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία μου στα σχολεία.

Τέτοιου είδους πρακτικές και απόψεις με βρίσκουν παντελώς αντίθετη και σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ πλέον να ασκώ τα καθήκοντα τα οποία μου αναθέσατε.

Έχοντας αφήσει στην σύντομη θητεία μου ως παρακαταθήκη το Πρόγραμμα των ζωοφιλικών ενημερώσεων στα σχολεία ,διαβεβαιώνω κάθε υπεύθυνο πως θα παραμείνω μάχιμη και θα παρακολουθώ στενά τα πεπραγμένα της Διοίκησης στον συγκεκριμένο τομέα, από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ».

Με εκτίμηση,

Μαρία Αρβανιτίδου

Δημοτική Σύμβουλος

 

 

 

«Υποτιθέμενη παραίτηση»

Για μια «παραίτηση» μετά την απαλλαγή καθηκόντων στον δήμο Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Το ζήσαμε κι αυτό! ‘Παραιτήθηκε’, αφότου της έγινε γνωστή η απόφαση ότι απαλλάσσεται των καθηκόντων της». Αυτό σχολίασαν κύκλοι της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για την υποτιθέμενη παραίτηση της Μαρίας Αρβανιτίδου, η οποία σημειωτέον κατατέθηκε ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποφάσεων Ζέρβα για τη νέα σύνθεση του σχήματος διοίκησης στον δήμο.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω