Τρυφερό αρωματικό κοτόπουλο σε κρέμα άνηθου

ΓΕΥΣΗ 10.9.2020 | 17:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τρυφερό αρωματικό κοτόπουλο σε κρέμα άνηθου

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστό κοτόπουλο φούρνου σε λεμονάτη κρέμα άνηθου.


Συστατικά

Για το κοτόπουλο:

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

αλάτι, πιπέρι

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κ. σούπας βούτυρο

1 κ. σούπας μέλι

1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή

1/2 κ. γλυκού βασιλικός ξερός

1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

 

Για την κρέμα άνηθου:

1 κ. σούπας βούτυρο

2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο

1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου

2/3 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ. σούπας χυμός λεμονιού

1 κ. σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Προθέρμανε τον φούρνο στου 190 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.

Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές και άλειψέ το με το μείγμα σκόνης σκόρδου, βασιλικού και ρίγανης.

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Μόλις λιώσει το βούτυρο, πρόσθεσε και το μέλι και ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τσιγάρισέ το για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ρίξε στο τηγάνι στο φρέσκο σκόρδο να σοταριστεί για ένα λεπτό.

Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε για τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τοποθέτησε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και βάλ’ το στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Με ένα κουτάλι περίχυσε το κοτόπουλο με την σάλτσα του και πασπάλισε το τηγάνι με τον φρέσκο άνηθο.

Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία από Shanta Islam από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω