Κορωνοϊός: Δραματική έκκληση Σύψα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 13.8.2020 | 12:19 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Δραματική έκκληση Σύψα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

THESSNEWS-DESK

Δραματική έκκληση απηύθυνε ο Νικόλαος Σύψας στους πολίτες, προκειμένου να τηρήσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προειδοποίησε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων. «Θα συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και αύριο-μεθαύριο». Όπως εξήγησε, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο, όπως για παράδειγμα ανώτατο αριθμό ατόμων σε μία παρέα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Νικόλαος Σύψας εξήγησε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν σε όλη την Ελλάδα και σχεδόν διπλασιάστηκαν πάρα πολύ απότομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται από κορωνοϊό, κυρίως νέους ανθρώπους. Όλα τα παραπάνω δεν προοιωνίζουν κανένα θετικό μέλλον. Είμαστε με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα» προειδοποίησε, ενώ πρόσθεσε πως «θετικό είναι ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ακόμα μικρός, αλλά αν αρχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις»

Tο σχετικό απόσπασμα: 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω