Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη για οίκο ευγηρίας: «Δεν προκύπτει διασπορά στην περιοχή»

THESSCITY 13.8.2020 | 08:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη για οίκο ευγηρίας: «Δεν προκύπτει διασπορά στην περιοχή»

THESSNEWS-DESK

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης  ενημερώθηκε προσωπικά από τον αρμόδιο υφυπουργό  εσωτερικών και πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιά καθώς και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Ν. Αρκουμανέα για τα 36 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου. 

Ο ΕΟΔΥ  και οι αρμόδιες κρατικές αρχές  ολοκλήρωσαν την ιχνηλάτηση των επαφών  για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται  ο δήμος με τις υπηρεσίες του, έτοιμος να συνδράμει σε ό,τι του ζητηθεί, με τον ίδιο τον δήμαρχο να συντονίζει από το γραφείο του τις απαιτούμενες  ενέργειες πάντοτε σε συνεχή επικοινωνία με τους κυρίους Χαρδαλιά και Αρκουμανέα.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από την επίσημη ενημέρωση προκύπτει ότι τα κρούσματα εκδηλώθηκαν όλα στον οίκο ευγηρίας που ήδη μπήκε σε καραντίνα 7 ημερών. Δεν προκύπτει από πουθενά διασπορά του ιού στο Ασβεστοχώρι και  την γύρω περιοχή.
Παραταύτα συνεχίζουμε να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, ιδίως όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» αναφέρει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 

«Όλοι μας θα πρέπει να επιδείξουμε την υπευθυνότητα και την πειθαρχία που επιδείξαμε  όλο το προηγούμενο διάστημα  έτσι  ώστε να μην επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να επιστρέψει δριμύτερος στην καθημερινότητά μας.  Να μην πάνε χαμένα όσα με θυσίες πετύχαμε. Να βγούμε και πάλι νικητές. Ο δήμος θα συνεχίσει να σας ενημερώνει υπεύθυνα μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους, εφόσον προκύπτει οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη» προσθέτει.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω