Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Ορούτς Ρέις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.8.2020 | 19:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Ορούτς Ρέις

THESSNEWS-DESK

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το τουρκικό ωκεανογραφικό, Ορούτς Ρέις, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Χρήστος Μαζανίτης.

Γύρω στις 7.20 το απόγευμα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ουρούτς Ρέις εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, και κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Το τουρκικό σκάφος βρίσκεται ακόμα στα όρια της παράνομης NAVTEX, με ποντισμένα στα καλώδια του, και κρατώντας βορειοανατολική πορεία με ταχύτητα 4 κόμβων. Συνοδεύεται από μικρό τουρκικό στολίσκο. 

Την πορεία του Ορούτς Ρέις παρακολουθούν στενά τα ελληνικά πολεμικά πλοία. 

«Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο έκτακτο διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται. Και για αυτό ακριβώς και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Ούτε, όμως, και ανέχεται προκλητικές ενέργειες (...) Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα. Όμως, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο η μία όψη της ισχύος μας» ξεκαθάρισε, προειδοποιώντας για κίνδυνο ατυχήματος. 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω