Ελληνοτουρκικά: Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ την Παρασκευή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12.8.2020 | 12:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ελληνοτουρκικά: Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ την Παρασκευή

THESSNEWS-DESK

Την ερχόμενη Παρασκευή 14 Αυγούστου στις 15:00 θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κάτι που αιτήθηκε η Ελλάδα λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. Το Συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει άτυπα στις 27 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Τη είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ, και την επιβεβαίωσε λίγο αρχότερα με σχετικό tweet ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ

Υπενθυμίζεται πως τη σύγκληση του Συμβουλίου ζήτησε χθες ζήτησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έπειτα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

Με ανακοίνωσή του κ. Δένδιας έκανε γνωστό πως θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βιέννη, όπου την Παρασκευή συναντάται με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, για να συζητήσουν επίσης σχετικά με την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Tο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. συγκαλείται με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis παραμένει για τρεις μέρες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω