Σκωτία: Χωρίς μάσκα επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

ΚΟΣΜΟΣ 11.8.2020 | 20:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σκωτία: Χωρίς μάσκα επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

THESSNEWS-DESK

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα με τους 46.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, τους περισσότερους στην Ευρώπη, κάθε περιφέρεια διαχειρίζεται διαφορετικά την επιστροφή στα σχολεία.

Αν και στην Αγγλία ξαναέγιναν εν μέρει κάποια μαθήματα τον Ιούνιο, οι αρχές της Σκωτίας είχαν επιλέξει να περιμένουν τη νέα σχολική χρονιά, η οποία προβλεπόταν να αρχίσει στις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η επιστροφή στα θρανία των μαθητών στην Σκωτία θα γίνει σταδιακά ως τις 18 Αυγούστου, με τους μαθητές της περιοχής Μπόρντερς να ξεκινούν σήμερα, ακολουθούμενοι από αυτούς στις άλλες περιοχές τις ερχόμενες μέρες.

Οι μαθητές δεν θα υποχρεούνται να φορούν προστατευτικές μάσκες ούτε να σέβονται τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ τους, κάτι το οποίο προκαλεί ανησυχία στο εκπαιδευτικό σώμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα από το συνδικάτο εκπαιδευτικών της Σκωτίας EIS, μόνον το 18% από τους 24.000 εκπαιδευτικούς που ερωτήθηκαν ήταν πεπεισμένο ότι δεν είναι επικίνδυνη η επιστροφή στα σχολεία.

"Θέλουν να ξανανοίξουν τα σχολεία, για να μπορούν να ξαναρχίσουν την δουλειά τους στην τάξη, αλλά είναι πολύ σαφείς όσον αφορά το γεγονός ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με κάθε ασφάλεια", εξήγησε ο γενικός γραμματέας του EIS Λάρι Φλάναγκαν.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έκρινε χθες ότι είναι "κατανοητό" να υπάρχει μια κάποια "ανησυχία από την πλευρά των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών", αλλά διαβεβαίωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων έχει "ζωτική σημασία" για την εκπαίδευση και την "ευημερία" των μαθητών.

Η Σκωτία έχει καταγράψει σχεδόν 19.000 κρούσματα νέου κορωνοϊού και 2.500 θανάτους από COVID-19. Την περασμένη Τετάρτη η εμφάνιση εστίας SARS-CoV-2 στο Aμπερντίν προκάλεσε το κλείσιμο εκεί των παμπ και των εστιατορίων και την εκ νέου επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις. Ωστόσο οι μαθητές αυτής της πόλης αναμένεται να ξαναρχίσουν και αυτοί μαθήματα αυτήν την εβδομάδα.

 

Φωτογραφία από 潜辉 韦 από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω