Χρ. Γιαννούλης: Αναζητείται ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας στις πληγείσες περιοχές του δήμου Λαγκαδά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.8.2020 | 19:31 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χρ. Γιαννούλης: Αναζητείται ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας στις πληγείσες περιοχές του δήμου Λαγκαδά

THESSNEWS-DESK

«Επισφαλείς και πρόχειρες αναχωματώσεις, σε συνδυασμό με έναν δαιδαλώδη χαραγμένο υδατικό χάρτη ρεμάτων μικρών και μεγάλων, θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τις ζωές και τις Περιουσίες των κατοίκων της Περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης»

Το παραπάνω σημειώνει ο  επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με  ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το Καβαλάρι και το Περιβολάκι

«Εν αναμονή εξηγήσεων αλλά και πράξεων ευθύνης από την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαγκαδά που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σαββατοκύριακου.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε θέσει το πλαίσιο τόσο των παραλείψεων όσο και του σχεδιασμού που απαιτείται για την αποτροπή καταστροφικών επιπτώσεων μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα», επισημαίνει ο κ. Γιαννούλης. Και συνεχίζει:

«Η εικόνα σήμερα στο Καβαλάρι και το Περιβολάκι όπως την κατέγραψαν ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολή Αγαθαγγελίδου, Γιώργος Ζέρβας και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Λαμτζίδης είναι ανησυχητική.

Τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Γραμματέα της ΝΕ Β Θεσσαλονίκης Νίκο Γιάγκο, τους συντονιστές των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Λαγκαδά και Ζαγκλιβερίου Πέτρο Φράγκο και Δημήτρη Μπαϊρακτάρη, τον πρώην δήμαρχο Ασσύρου Δημήτρη Ράβναλη και την δημοτική σύμβουλο Λαγκαδά Σοφία Μπέφα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γεωργία Μιχαηλίδου καθώς και τον πρώην πρόεδρο Παντελή Μητσόπουλο που έγκαιρα αλλά εις μάτην είχαν ειδοποιήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών λόγω της υπερκάλυψης του ποταμού που διασχίζει την περιοχή από καλαμιές ύψους έως και δύο μέτρων καθώς και τα επί χρόνια ασυντήρητα φρεάτια ομβριων υδάτων.

Το φωτογραφικό οδοιπορικό και τα βίντεο αψευδής μάρτυρας για το μέγεθος του κινδύνου. Επισφαλείς και πρόχειρες αναχωματώσεις, σε συνδυασμό με έναν δαιδαλώδη χαραγμένο υδατικό χάρτη ρεμάτων μικρών και μεγάλων, θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τις ζωές και τις Περιουσίες των κατοίκων της Περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης.

Επίσης συναντηθήκαμε και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά Γιώργο Προκοπίδη, δηλώνοντας τόσο στον ίδιο όσο και μέσω αυτού στον Δήμαρχο Λαγκαδά ότι θα σταθούμε αρωγοί και συνδιεκδικητές στο πάγιο αίτημα για την ύπαρξη στέρεων υποδομών αλλά και άμεσων μέτρων στήριξης στους πληγέντες κάθε κατηγορίας.

Συζητήσαμε με κατοίκους, αγρότες και επιχειρηματίες που είδαν το βιός τους να παρασέρνεται στα ορμητικά νερά».

Και καταλήγει: «Διεκδικούμε και θα απαιτήσουμε άμεσα από την Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντί να δοξάζεται απούσα, να σταθεί δίπλα στο πλευρό των πληγέντων αλλά και να ξεκινήσει άμεσα ένα ευρύ και συνολικό σχέδιο για την αντιπλημμυρική προστασία των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Με ευχολόγια και επικοινωνιακές φιέστες το νερό δεν σταματάει».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω