Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα καταστήματα που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 11.8.2020 | 14:13 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα καταστήματα που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα

THESSNEWS-DESK

Τα μέτρα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που τίθενται σε ισχύ από απόψε το βράδυ βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασία, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι η απόφαση αφορά εστιατόρια, κινητές μονάδες εστίασης, παροχή ποτών, τροφοδοσία για εκδηλώσεις κέτερινγκ, κτήματα για γάμους, διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Του περιορισμού εξαιρούνται υπηρεσίες ντελίβερι και take away, τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως στα καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα ως προς το ωράριο, θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

Ερωτηθείς για συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, είπε ότι η ευθύνη απέναντι στην κοινότητα είναι ατομική. Σε ό,τι αφορά τη σχέση ενεργών κρουσμάτων - μη ανιχνευμένων κρουσμάτων στην κοινότητα, είπε πως είναι δύσκολο να ανιχνευτεί και  σημείωσε ότι γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην κοινότητα.

 

Τα νέα μέτρα για τα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος 

Σε ισχύ από σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην χώρα, στην κυβέρνηση αποφάσισαν να εγκρίνουν μια σειρά νέων περιοριστικών μέτρων που πρότειναν οι ειδικοί.

Έτσι όπως ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη από σήμερα 11/08 και μέχρι και τις 23/08 ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

- Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω