Από σήμερα η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυχτα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 11.8.2020 | 08:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Από σήμερα η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυχτα

THESSNEWS-DESK

Σε ισχύ από σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην χώρα, στην κυβέρνηση αποφάσισαν να εγκρίνουν μια σειρά νέων περιοριστικών μέτρων που πρότειναν οι ειδικοί.

Έτσι όπως ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη από σήμερα 11/08 και μέχρι και τις 23/08 ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

- Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Οι περιοχές επιλέχθηκαν βάσει των στοιχείων και του επιδημιολογικού φορτίου ενώ η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Επίσης αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

 

Οριστικό μπλόκο στην ΔΕΘ

Χωρίς την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για φέτος θα ζήσει η πόλη μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις.

Έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον ΠρωθυπουργόΚυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς,  κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκε η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, να μην πραγματοποιηθεί.

Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

 

Τα υπόλοιπα μέτρα

- Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

- Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

- Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω