Ανοίγουν οι πύλες της ΔΕΘ!

ΑΠΟΨΕΙΣ 11.9.2016 | 23:39 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ανοίγουν οι πύλες της ΔΕΘ!

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 90 χρόνια λειτουργίας και η Θεσσαλονίκη βάζει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες από όλη την υφήλιο, οι οποίοι αναμένονται να εισρεύσουν από σήμερα στους χώρους της Εκθέσεως και να επισκεφθούν τα περίπτερα.

Η THESSNEWS παρουσιάζει στους αναγνώστες της ένα συλλεκτικό αφιέρωμα για την 81η ΔΕΘ, με απόψεις, πληροφορίες, σχόλια και ρεπορτάζ, που αναμένεται να αποτελέσει οδηγό για όσους επισκεφθούν την Έκθεση είτε είναι Θεσσαλονικείς είτε έχουν έρθει από άλλες περιοχές της Ελλάδας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Η Ρωσία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ και έρχεται στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης κ. Αρκάντι Ντβορκόβιτς, ο οποίος φέρνει μαζί του βαριά ονόματα του επιχειρείν, υπουργούς και υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους με μνημόνια συνεργασίας και συμβόλαια προς υπογραφή στις αποσκευές τους, παλιές δόξες του ποδοσφαίρου ακόμα και... πριγκίπισσες. Θα είναι τέτοια η ρωσική παρουσία, ώστε μερικοί έσπευσαν να τη βαφτίσουν «έκθεση της μπάμπουσκας»!

Κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ αναμένεται να υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως στις κατασκευές, στη γούνα, στα φάρμακα και θα λάβουν χώρα πολλές εκδηλώσεις, ακόμη και ποδοσφαιρικός αγώνας, με τιμώμενο πρόσωπο τον «Νουρέγεφ» της μπάλας, Βασίλη Χατζηπαναγή.

Ως προς το επιχειρηματικό επίπεδο, παίρνουν μέρος πάνω από 1.000 επιχειρήσεις όλου του φάσματος, αφού 35 επιμελητήρια απ’ όλη τη χώρα φέρνουν πάνω από 1.000 επιχειρήσεις και σημειώθηκε SOLD OUT σε όλα τα περίπτερα!

Δεν θα αποφύγουμε τις κινητοποιήσεις, τις πορείες, τις διαμαρτυρίες, αλλά αυτές είναι σύνηθες φαινόμενο και οι φορείς βρίσκουν αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για όσα τους συμβαίνουν, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο και φέτος.

Τα τελευταία χρόνια οι διοικούντες τη ΔΕΘ προσπαθούν- και μάλλον τα καταφέρνουν- να την καταστήσουν, εκτός από επιχειρηματικό, και σπουδαίο κοινωνικό γεγονός για την πόλη, γι’ αυτό και διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, με κορυφαία φέτος αυτή του αφιερώματος στον παραμυθένιο κόσμο του Ευγένιου Τριβιζά. Επιπλέον, θα γίνουν συναυλίες με Πορτοκάλογλου, Αρβανιτάκη και αφιέρωμα στον μεγάλο Σταύρο Κουγιουμτζή.

Καλώς ήρθατε στην πιο φιλόξενη πόλη της Ευρώπης, τη Θεσσαλονίκη!

Από το φύλλο της THESSNEWS #18 (10-11/09/2016)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω