Λίβανος: Σκηνές πολέμου στη Βηρυτό - Πάνω από 100 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες (VIDEO)

ΚΟΣΜΟΣ 5.8.2020 | 10:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Λίβανος: Σκηνές πολέμου στη Βηρυτό - Πάνω από 100 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το απόγευμα της Τρίτης από έκρηξη που συνέβη σε αποθήκη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Όπως αποδείχθηκε, για διάστημα τουλάχιστον έξι χρόνων το λιμάνι της Βηρυτού και όλες οι υπηρεσίες που στέγαζε βρισκόταν πάνω σε μια βόμβα εξαιρετικά μεγάλης ισχύος.

Η τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου, η οποία προήλθε από 2.750 τόνους αποθηκευμένου νιτρικού αμμωνίου, ισοπέδωσε μία πολύ μεγάλη περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων (πάνω από 4.000 κατά την τελευταία καταγραφή), ενώ στα συντρίμμια των κτιρίων βρίσκονται εγκλωβισμένοι και σε άγνωστη κατάσταση, πάρα πολλοί πολίτες, αλλά και μέλη του πυροσβεστικού σώματος, τα οποία είχαν σπεύσει από την πρώτη κιόλας έκρηξη.

Ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ διεμήνυσε ότι οι αρχές θα διενεργήσουν διεξοδική έρευνα για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι για την έκρηξη σε αυτή την «επικίνδυνη» αποθήκη και να «πληρώσουν το τίμημα» για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Χαμάντ Χασάν δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών εκρήξεων έφθασε αργά χθες τους τουλάχιστον 78 νεκρούς και σχεδόν 4.000 τραυματίες.

 

Δείτε βίντεο

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω