Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού – Αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5.8.2020 | 08:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού – Αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη

THESSNEWS-DESK

Στους πολίτες πρόκειται να απευθυνθεί σήμερα Τετάρτη, το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διάγγελμα μετά τη σύσκεψη για τον κορωνοϊό, που λαμβάνει χώρα τρεις φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες επέστρεψε η κοινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και παράταση κάποιων υφιστάμενων ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός από την πλευρά των πολιτών. «Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και μπορεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή να είναι διαχειρίσιμη αλλά χρειάζεται η συνεργασία όλων μας για να διατηρηθεί έτσι», τόνισε.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Δεκαπενταύγουστου τονίζοντας ότι «πρέπει να συνεργαστούμε όλοι».

 

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

  • Απαγορεύεται από σήμερα Τετάρτη, στις 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά, για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.
  •  Από την Κυριακή 16 Αυγούστου, όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς, θα πρέπει να μένει σε 7ήμερη καραντίνα, που θα ελέγχεται σύμφωνα με τη διεύθυνση που θα έχει δηλώσει όποιος εισέρχεται στη χώρα.
  •  Παραρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31/08. Το μέτρο αφορά τόσο το χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.
  • Εντατικοί έλεγχοι θα γίνουν σε εργοστάσια τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς της Covid εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω