Αδ. Γεωργιάδης: Μπορεί να επιστρέψουν τα sms - Αν όλοι φοράμε μάσκα, όλα θα πάνε καλά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 4.8.2020 | 17:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αδ. Γεωργιάδης: Μπορεί να επιστρέψουν τα sms - Αν όλοι φοράμε μάσκα, όλα θα πάνε καλά

THESSNEWS-DESK

Μπορεί να επιστρέψουν τα sms αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών. Αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», τόνισε, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία. «Άρα, εάν κρατάμε αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα μας, και χρησιμοποιούμε αντισηπτικά όλα θα πάνε καλά».

«Πρέπει να βάζουμε μάσκα σε κάθε κλειστό χώρο. Αν αυτό το τηρήσουμε όλα θα πάνε καλά. Εάν δεν το τηρήσουμε θα υπάρχει πρόβλημα. Και επειδή είμαστε σε πολύ οριακό σημείο , είμαστε ακριβώς στο σημείο που θα κρίνουν οι επόμενες ημέρες εάν θα κυλήσουμε ή εάν θα ξεφύγουμε από τον κίνδυνο. Εάν θα ξεφύγουμε τώρα πρέπει τους κανόνες ατομικής υγιεινής να τους ακολουθήσουμε όλους μας. Και τα διάφορα που διαβάζω στο διαδίκτυο είτε κοροϊδευτικά για όσους φορούν μάσκα, είτε συνωμοσιολογικά για τη μάσκα θα πρέπει τα απομωνούσμε. Οι άνθρωποι αυτοί βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας τους συγγενείς μας επειδή δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είμαστε ακριβώς στο σημείο που οι επόμενες μέρες θα κρίνουν ποια κατεύθυνση θα πάρει η Ελλάδα. Εάν όλοι πειθαρχήσουμε, όλα θα πάνε καλά», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ερωτηθείς τι μπορεί να συμβεί εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, απάντησε: «Η κυβέρνηση είναι εδώ για να λαμβάνει μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και όπως μας τα υποδεικνύουν οι λοιμωξιολόγοι».

Τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στα σύνορα. «Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», τόνισε και επεσήμανε ότι «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω